• Jaguar F‑PACE

  SUV-ul de performanta Jaguar este o sinteza a sportivitatii, elegantei, functionalitatii si eficientei.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE este primul SUV compact Jaguar. Este o combinatie unica intre eleganta, agilitate si sportivitate.

 • Jaguar I‑PACE

  Va prezentam in avanpremiera conceptul I‑PACE, primul model electric sport Jaguar cu 5 locuri.

 • Jaguar F‑TYPE

  Placerea pura de a conduce. Intruchiparea perfecta a sportivitatii

 • Jaguar XE

  Cea mai avansata, mai eficienta si mai rafinata limuzina sport realizata vreodata de Jaguar

 • Jaguar XF

  XF este elegant si atletic

 • Jaguar XJ

  Lux extraordinar. A conduce sau a fi condus?

About Jaguar

LEADERSHIP INOVATOR. PERFORMANTA SEDUCATOARE

Ian Callum, Jaguar Design Director

Din momentul in care a vazut un Jaguar XJ6, pe vremea cand avea 14 ani, Ian Callum a stiut ca si-a gasit ocupatia ideala. Inspirat de acest model, a trimis cateva schite catre Bill Heynes, Chief Engineer, care l-a incurajat sa isi urmeze visul.

Inca de timpuriu, masinile americane au avut o influenta majora asupra sa. “Recunosteam linia designului in ele, aproape exacerbarea acesteia. Erau, cu siguranta, mai expresive si, credeam eu, America trebuia sa fie foarte stralucitoare…Modelul Buick Riviera din 1965 era preferatul meu. Si aceasta pasiune nu venea vazand masinile, ci din imposibilitatea de a le vedea.

Ian a studiat la Glasgow School of Art, inainte de a urma un Master in Vehicle Design la Royal College of Art in Londra. Din 1999 ocupa locul de Design Director la Jaguar.

Intelegerea sa a modului in care brandul Jaguar a fost creat se regaseste in masinile pe care el si echipa sa le-au creat.

“Stim cat de mult au lupat predecesorii nostri pentru a depasi limitele designului si tehnologiei. Jaguar a fost dintotdeauna o companie cu perspective pe termen lung si aceasta este filosofia care ne ghideaza munca in prezent.”

Aceasta viziune este demonstrata clar de munca pe care Ian a depus-o in transformarea gamelor premiate pentru designul inovator XK, XF si XJ si, acum, noul F‑TYPE.

“Masinile Jaguar inseamna proportii si siluete fantastice…expresia optima a metalului. Am crezut dintotdeauna ca orice design bun poate fi trasat din doua sau trei linii.”

Este vorba de frumusetea liniei si puritatea formei”
Ian Callum - Design Director, Jaguar