SIGURANTA

Fiabilitatea nu inseamna doar parcurgerea usoara si fara intarzieri a drumului pana la destinatie. Inseamna si deplasarea in siguranta, iar siguranta este una dintre valorile fundamentale Jaguar cu privire la constructia usoara, din aluminiu.

Tehnologia inspirata din industria aerospatiala utilizata pentru realizarea structurii din aluminiu de inalta calitate nu permite doar crearea unui sasiu cu pana la 400 kg mai usor si mai rigid decat al variantelor anterioare, in vederea reducerii consumului de combustibil, emisiilor de noxe si imbunatatirii manevrabilitatii, ci permite, de asemenea, crearea unui sasiu mult mai robust, mai bine proiectat si echipat cu mai multe sisteme de siguranta activa, care asigura o protectie imbunatatita.De exemplu, modelul XE – realizat pornind de la o caroserie autoportanta fabricata in proportie de 75% din aluminiu. Este cea mai usoara si mai rigida limuzina pe care a realizat-o Jaguar pana acum. Insa secretul consta in modul in care a fost utilizat inteligent aluminiul, ceea ce a permis tuturor modelelor Jaguar actuale sa fie proiectate astfel incat sa respecte cele mai exigente teste de impact legale si pentru consumatori existente.Aceste concepte sunt apoi testate in realitate si utilizam pentru testele de impact aproximativ 60 de sasiuri, in 80 de situatii – unele care solicita disiparea de catre vehicul a unei energii cinetice de 100 MW in cele 40 de milisecunde cat dureaza un impact – pentru a ne asigura ca vehiculele se comporta exact asa cum ne-am dorit.In cele 40 de milisecunde, cat ai clipi din ochi, traversele din bara, zonele de deformare si lonjeroanele se deformeaza si indeparteaza motorul de coliziune, intr-un spatiu special. In vehicul, airbag-urile si sistemele de pretensionare a centurilor de siguranta se declanseaza in 15 milisecunde dupa impact si permit limitarea fortelor asupra pasagerilor. La final, dupa ce vehiculul se opreste, pompa de combustibil este dezactivata automat, luminile de avarie sunt activate si usile se descuie, pentru a permite iesirea mai usoara din vehicul.

„MODELELE JAGUAR ACTUALE SUNT PROIECTATE PENTRU A RESPECTA CELE MAI EXIGENTE TESTE DE IMPACT LEGALE SI PENTRU CONSUMATORI EXISTENTE.”

Jaguar nu protejeaza numai pasagerii unui vehicul. Sistemul de detectare a contactului cu un pieton* utilizeaza actuatoare pirotehnice, pentru a indeparta capota de vehicul cu aproximativ 6 cm, in mai putin de 30 de milisecunde. Acest lucru asigura absorbtia energiei impactului cu pietonii si nu permite lovirea acestora de componentele rigide, cum ar fi motorul si suspensia.Iar acum toate modelele Jaguar sunt echipate cu o gama completa de sisteme avansate de asistenta pentru sofer (ADAS), care asigura o informare mai buna a soferului cu privire la conditiile de deplasare si de trafic sau se activeaza automat, pentru a preveni accidentele.Nu este de mirare ca modelele XE si XF au obtinut calificativul de 5 stele la testele Euro NCAP 2015, cu punctaje mari in privinta protectiei adultilor, copiilor, pietonilor si sistemelor de siguranta, fiind printre cele mai performante modele la clasa din care fac parte.Kevin Stride, director gama de vehicule, explica: „Modele XE si XF au fost proiectate fara niciun fel de compromis. Am acordat la fel de mult atentie sigurantei si dinamicii, performantelor, rafinamentului si eficientei, iar standardele noastre interne exigente le depasesc cu mult pe cele ale testelor legale si pentru consumatori. Totul, de la aliajele din aluminiu realizate pentru structurile caroseriei la camerele video performante utilizate de sistemul de franare de urgenta autonoma, a fost optimizat pentru o siguranta desavarsita.”*In functie de piata si de model.

yt:P_JPyCG44zs
Franare de urgenta autonoma XF
MAI MULTE POVESTI
STRUCTURA USOARA, DIN ALUMINIU

Data publicarii: 18-08-2016

In ceea ce priveste designul si constructia vehiculelor, arhitectura fiabila, robusta si usoara din aluminiu face parte din filozofia Jaguar de mai bine de 70 de ani.
AFLATI MAI MULTE
CENTRE LA NIVEL MONDIAL

Data publicarii: 18-08-2016

Pentru ca fiecare model Jaguar sa fie cel mai capabil, fiabil si robust, se fac eforturi remarcabile.
AFLATI MAI MULTE
PROIECTARE VIRTUALA

Data publicarii: 18-08-2016

Investim sustinut in instrumente de proiectare virtuala moderne, care permit proiectarea mai rapida, eficienta si robusta a produselor noi si tehnologiilor asociate acestora. Rezultatul final este un automobil Jaguar mai fiabil, durabil si robust.
AFLATI MAI MULTE