PROIECTARE VIRTUALA

Investim sustinut in instrumente de proiectare virtuala moderne, care permit proiectarea mai rapida, eficienta si robusta a produselor noi si tehnologiilor asociate acestora. Rezultatul final este un automobil Jaguar mai fiabil, durabil si robust.

Designul modelelor performante de lux actuale devine tot mai complex. Ganditi-va numai la electronica sofisticata a unui Jaguar modern, care poate insuma pana la 100 de unitati electronice de comanda, 100 de milioane de linii de comanda software si 10.000 de diferite cerinte privind produsul pentru fiecare model in parte.Folosind informatii din domenii high-tech, cum ar fi industria aerospatiala si Formula 1™, proiectarea virtuala asigura niveluri de performanta si calitate care nu ar putea fi realizate cu procesele de proiectare traditionale si revolutioneaza modul in care sunt proiectate modelele Jaguar actuale si viitoare.La baza acestei abordari se afla investitia anuala a 13 milioane de lire in proiectare virtuala. Software-ul de dinamica a fluidelor modelata pe calculator (CFD) si proiectarea asistata de calculator (CAE) pot fi utilizate pentru modelarea virtuala a multor componente ale unui automobil – de la aerodinamica si gestionarea regimului termic la conceptia suspensiei si structurii de deformare in caz de impact si dezvoltarea si durabilitatea grupului motopropulsor. Acestea pot simula si designul detaliilor, cum ar fi stergatoarele de parbriz, utilizand modelarea aero-acustica a fluxurilor de aer variabile intalnite in realitate, pentru a minimiza zgomotul generat.Cel mai vizibil aspect al acestei utilizari pe scara larga a proiectarii virtuale este Centrul de Inovatie Virtuala, al carui obiectiv este transpunerea in realitate a unui numar cat mai mare de simulari. Situat la Centrul de Proiectare Jaguar de la Gaydon, dezvoltarea acestuia a costat 2 milioane de lire si a beneficiat de o investitie suplimentara de 3 milioane de lire, pentru o suplimentare a gamei de instrumente virtuale de asistenta pentru procesul de dezvoltare.

„PROIECTAREA VIRTUALA ASIGURA NIVELURI DE PERFORMANTA SI CALITATE CARE NU AR PUTEA FI REALIZATE CU PROCESELE DE PROIECTARE TRADITIONALE”

Acestea includ o incinta 3D in care 8 proiectoare digitale de inalta rezolutie creeaza o imagine 3D la scara reala, pornind de la modele generate pe calculator. Operatorii care poarta ochelari 3D pot vedea si manipula imaginea cu ajutorul unei baghete de comanda care permite optimizarea designului exterior, spatiului interior si pozitiei scaunelor, precum si vizibilitatii si configuratiei comenzilor.In laboratorul de realitate virtuala pentru ergonomie si pe standul pentru realitate perfectionata, inginerii si designerii pot utiliza afisaje montate pe cap, pentru a se transpune intr-un vehicul, iar platforma tactila multifunctionala si tehnologia haptica le permite sa interactioneze cu vehiculul si cu comenzile acestuia. Utilizand analiza optica a performantelor, acestia pot simula si reflexiile pieselor interiorului si iluminarii in parbriz.Alte instrumente, cum ar fi un zid al puterii la scara 1:1, permite designerilor sa afiseze imagini CAD la scara reala ale noilor modele, iar un simulator de condus foarte avansat permite inginerilor sa configureze comportamentul rutier si sa optimizeze zgomotul, vibratiile si trepidatiile, fara sa paraseasca incinta cladirii.Proiectarea virtuala deja dicteaza modul in care sunt realizate modelele curente si viitoare. De exemplu, in timpul dezvoltarii modelului XE au fost efectuate 1,8 milioane de simulari, care au necesitat 36 de milioane de ore de simulare si au generat 1.200 TB de date.Aproximativ 40% dintre cerintele de design si performante ale modelelor Jaguar Land Rover sunt deja verificate utilizand instrumente de simulare virtuala si colaboram cu multi parteneri specializati, pentru a ne atinge obiectivul de 100% pana in 2020.

Laboratorul ergonomic de realitate virtuala JLR, Gaydon (Marea Britanie)
MAI MULTE POVESTI
PROCESUL DE TESTARE

Data publicarii: 18-08-2016

In fiecare etapa de proiectare, fiecare componenta a unui Jaguar trece prin mii de teste si verificari de siguranta, durabilitate si calitate, pentru ca produsul finit sa fie cel mai fiabil, robust si sigur automobil din lume.
AFLATI MAI MULTE
SIGURANTA

Data publicarii: 18-08-2016

Fiabilitatea nu inseamna doar parcurgerea usoara si fara intarzieri a drumului pana la destinatie. Inseamna si deplasarea in siguranta, iar siguranta este una dintre valorile fundamentale Jaguar.
AFLATI MAI MULTE
STRUCTURA USOARA, DIN ALUMINIU

Data publicarii: 18-08-2016

In ceea ce priveste designul si constructia vehiculelor, arhitectura fiabila, robusta si usoara din aluminiu face parte din filozofia Jaguar de mai bine de 70 de ani.
AFLATI MAI MULTE