• Jaguar F‑PACE

  SUV-ul de performanta Jaguar este o sinteza a sportivitatii, elegantei, functionalitatii si eficientei.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE este primul SUV compact Jaguar. Este o combinatie unica intre eleganta, agilitate si sportivitate.

 • Jaguar I‑PACE

  Va prezentam in avanpremiera conceptul I‑PACE, primul model electric sport Jaguar cu 5 locuri.

 • Jaguar F‑TYPE

  Placerea pura de a conduce. Intruchiparea perfecta a sportivitatii

 • Jaguar XE

  Cea mai avansata, mai eficienta si mai rafinata limuzina sport realizata vreodata de Jaguar

 • Jaguar XF

  XF este elegant si atletic

 • Jaguar XJ

  Lux extraordinar. A conduce sau a fi condus?

DESPRE JAGUAR

PREZENTARE GENERALA

Jaguar are o lunga traditie in a crea limuzine si masini sport frumoase, rapide, care ofera clientilor nostri confort, rafinament si o experienta de condus inegalabila. Pentru a mentine aceasta traditie, trebuie sa asiguram o dezvoltare sustenabila pe termen lung.

JAGUAR - PRIVIRE DE ANSAMBLU ASUPRA SUSTENABILITATII

Strategia noastra pentru proiecte mai eficiente a inceput acum mai bine de zece ani prin dezvoltarea unei platforme usoare din aluminiu pentru modelul Jaguar XJ lansat in 2003. Noul model XK lansat in 2006 a dus mai departe tehnologia cu aluminiu, cu o constructie avansata care ofera rezistenta si rigiditate de prima clasa, dar cu o greutate redusa. Acum, noul model XJ pentru 2010 impinge lucrurile si mai departe cu ultima generatie de structuri de aluminiu. Aceasta foloseste materiale si tehnologii avansate, multe derivate din industria aerospatiala, pentru a oferi un sasiu puternic si usor care este asamblat fara nicio sudura - o premiera Jaguar.

Am derulat de asemenea o serie de initiative de mediu pentru cresterea eficientei si reducerea emisiilor de CO2 pentru produsele noastre, inclusiv introducerea de motoare diesel cu eficienta sporita si folosirea pe scara mai larga a materialelor usoare si reciclabile.

Cele mai recente progrese in acest domeniu pot fi observate la noile motoare diesel si benzina utilizate pentru modelele XK, XF si XJ 2010. Acestea asigura o economie sporita de combustibil si emisii reduse de CO2, oferind in acelasi timp cresteri semnificative de putere si cuplu - ce e mai bun din ambele lumi.

Referintele noastre cu privire la protectia mediului sunt subliniate de faptul ca noul model XJ a primit certificarea Environment Product. Aceasta tine cont de emisiile totale pe toata durata ciclului de viata, de la productie la utilizare si pana la inlaturare.

Obiectivul nostru general este reducerea impactului activitatilor noastre asupra mediului, prin imbunatatirea proceselor si a produselor, utilizarea eficienta a resurselor, minimizarea emisiilor si a deseurilor si sporirea eficientei energetice.

Reusim asta printr-o abordare de ansamblu a responsabilitatilor noastre economice, sociale si de mediu. Evaluam impactul tuturor actiunilor noastre, definim zonele care trebuie imbunatatite si raportam rezultatele obtinute. Fundamental pentru activitatea noastra este angajamentul pentru imbunatatirea continua si atingerea sau depasirea cerintelor legale.

PROGRAME DE COMPENSARE (OFFSET)

In Aprilie 2009, Jaguar a demarat un program de compensare pentru CO2 emis in timpul asamblarii vehiculelor produse la cele doua unitati de productie din Marea Britanie. Lucrand impreuna cu expertii in domeniul compensarii de carbon, ClimateCare, am investit in proiecte axate pe trei actiuni: trecerea de la combustibil fosil la surse regenerabile de energie, promovarea tehnologiilor regenerabile si imbunatatirea eficientei energetice in comunitatile si industriile de profil.

Simultan, am initiat un program de voluntariat pentru proprietarii de Jaguar care doresc sa compenseze emisiile de CO2 ale autoturismelor lor (atat noi cat si rulate). Proprietarii care aleg sa faca asta vor primi un certificat de la ClimateCare si un instrument pe paginile lor web pentru a urmari proiectele pe care le sprijina prin contributia lor. Pentru mai multe detalii despre acest program sau daca doresti sa compensezi emisiile de CO2 ale Jaguarului tau, te rugam sa vizitezi www.jpmorganclimatecare.com/jaguar