• Jaguar F‑PACE

  SUV-ul de performanta Jaguar este o sinteza a sportivitatii, elegantei, functionalitatii si eficientei.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE este primul SUV compact Jaguar. Este o combinatie unica intre eleganta, agilitate si sportivitate.

 • Jaguar I‑PACE

  Va prezentam in avanpremiera conceptul I‑PACE, primul model electric sport Jaguar cu 5 locuri.

 • Jaguar F‑TYPE

  Placerea pura de a conduce. Intruchiparea perfecta a sportivitatii

 • Jaguar XE

  Cea mai avansata, mai eficienta si mai rafinata limuzina sport realizata vreodata de Jaguar

 • Jaguar XF

  XF este elegant si atletic

 • Jaguar XJ

  Lux extraordinar. A conduce sau a fi condus?

DIESEL EXHAUST FLUID (DEF)

EURO 6, MOTOARELE DIESEL ȘI REDUCEREA CATALITICĂ SELECTIVĂ: CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

Vă explicăm ce înseamnă pentru vehicule, șoferi și mediul înconjurător standardul de poluare Euro 6.

CE ESTE EURO 6?

Euro 6 este o directivă europeană al cărei scop este reducerea impactului vehiculelor asupra mediului înconjurător, prin limitarea emisiilor de noxe ale acestora. Legislația stabilește restricții privind cantitatea de oxizi de azot (NOx) și de hidrocarburi în stare gazoasă pe kilometru, pe care le poate degaja în atmosferă un vehicul.

Conform reglementărilor noi Euro 6, vehiculele diesel și pe benzină sunt supuse unor restricții diferite. Pentru vehiculele diesel, cantitatea admisă de emisii NOx a fost redusă la 80 mg/km (de la 180 mg/km), iar cea de hidrocarburi la 170 mg/km (de la 230 mg/km). Pentru vehiculele pe benzină, cantitatea admisă de emisii NOx rămâne de 60 mg/km, iar cea de hidrocarburi rămâne de 100 mg/km.

Alături de ceilalți producători auto, Jaguar este obligat din punct de vedere legal să respecte aceste reglementări noi, de la data următoare:

- Începând cu data de 1 ianuarie 2015, toate modelele nou lansate trebuie să respecte standardele Euro 6. Sunt incluse toate modelele noi de pe piață, de exemplu: Jaguar XE
- Vehiculele aflate deja la vânzare trebuie să respecte standardele Euro 6 începând cu data de 1 septembrie 2015, dar;
- Vehiculele individuale aflate deja la vânzare, fabricate și livrate de producător înainte de 1 iunie 2015, pot continua să fie vândute până la data de 1 septembrie 2016. Cu toate acestea, pentru aceste cazuri producătorul trebuie să înainteze o solicitarea de derogare.

DEF

CE ESTE TEHNOLOGIA DE REDUCERE CATALITICĂ SELECTIVĂ (SCR)?

Tehnologia de reducere catalitică selectivă (SCR) echipează toate modelele diesel Jaguar, începând cu anul model 2016. Aceasta permite Jaguar să respecte standardul de poluare Euro 6, prin reducerea cu până la 90% a nivelului de oxizi de azot (NOx) din gazele de eșapament. Pe lângă un catalizator de nouă generație, tehnologia SCR solicită utilizarea lichidului pentru tratarea gazelor de eșapament Diesel (DEF).

Digital Handbook
DEF

CE ESTE LICHIDUL PENTRU TRATAREA GAZELOR DE EȘAPAMENT DIESEL (DEF)?

DEF, cunoscut și ca AdBlue®, AUS 32 și ARLA 32, este un lichid non-toxic, incolor, inodor și non-inflamabil. Acesta se află într-un rezervor separat al vehiculului și este injectat în sistemul de eșapament, pentru a curăța gazele de eșapament. Permite descompunerea oxizilor de azot (NOx) în vapori de apă și azot în stare gazoasă, care sunt substanțe inofensive.

Video
DEF

ÎNTREȚINEREA DEF

Este important ca vehiculul să fie alimentat în permanență cu DEF, deoarece legislația UE precizează că motorul nu poate fi pornit dacă rezervorul de DEF este gol. În centrul de mesaje al vehiculului apare din timp o avertizare privind nivelul scăzut al DEF, pentru a avea timp suficient să realimentați. De asemenea, retailerul/service-ul autorizat Jaguar va alimenta cu DEF în momentul reviziei periodice. Pentru informații suplimentare, consultați Manualul de utilizare.

GASITI UN DEALER
DEF

CUM AFLU DACĂ NIVELUL DEF ESTE SCĂZUT

Dacă nivelul DEF este scăzut, în centrul de mesaje apar o serie de mesaje.

1. Primul mesaj precizează că DEF este la un nivel la care este recomandată o completare

2. Al doilea mesaj este însoțit de o pictogramă de avertizare PORTOCALIE și vă solicită să alimentați cu DEF

3. Al treilea mesaj începe o numărătoare inversă a distanței rămase până la golirea rezervorului de DEF, după care motorul nu va mai porni

4. The final message is accompanied by a RED warning icon and is displayed when the distance remaining is zero and states that no further restarts will be possible until DEF is added to the tank.

GASITI UN DEALER

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Generalitati

CÂT DE DES TREBUIE SĂ ALIMENTEZ CU DEF?

Consumul de DEF poate varia foarte mult. Consumul mediu este de 1 litru la 800 km (500 mile), dar se poate chiar și dubla, în funcție de stilul de condus, starea carosabilului și a vremii.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ REZERVORUL DE DEF SE GOLEȘTE?

Dacă rezervorul de DEF al unui Jaguar se golește, vehiculul nu va reporni după oprirea motorului - aceasta este o cerință a standardului de poluare Euro 6. Pentru ca motorul să pornească, trebuie alimentat cu minim 3,6 litri de DEF.

CUM TREBUIE DEPOZITAT DEF?

Depozitați întotdeauna DEF în recipientul original și respectați recomandările de depozitare și manipulare precizate de producător și menționate pe recipient. DEF nu trebuie depozitat niciodată în vehicul.
Întreținerea

CUM VERIFIC NIVELUL DEF?

Distanța până la următoarea alimentare cu DEF poate fi afișată în orice moment în centrul de mesaje al planșei de bord*.

Urmați acești pași simpli:
1. Cuplați contactul, dar nu porniți motorul (În habitaclu trebuie să se afle o cheie inteligentă validă și pedala de frână nu trebuie să fie apăsată. Țineți apăsat butonul de PORNIRE/OPRIRE motor, până se aprind lămpile de avertizare de pe planșa de bord)
2. Apăsați butonul OK din cadrul comenzilor de pe volan, pentru a accesa meniul principal (La unele modele, apăsați repetat OK până când se afișează Driver Assistance (asistență șofer))
3. Utilizați butonul săgeată în jos din cadrul comenzilor de pe volan, defilați în jos și evidențiați Vehicle Info (informații vehicul)
4. Apăsați butonul OK pentru a confirma selecția
5. Defilați în jos pentru a evidenția Diesel Exhaust Fluid (lichid de tratare a gazelor de eșapament Diesel) (La unele modele acest lucru se afișează ca Next Service (revizia următoare))
6. Apăsați butonul OK pentru a confirma selecția. Este afișată autonomia pentru lichidul de tratare a gazelor de eșapament.

* Nu toate vehiculele permit afișarea informațiilor de mai sus. Pentru informații suplimentare, contactați retailerul/service-ul autorizat..

POT ALIMENTA PERSONAL CU DEF?

Da, puteți achiziționa recipiente cu DEF de 1,89 l de la retailerul/service-ul autorizat Jaguar local, pentru a alimenta personal cu DEF. Aceste recipiente au fost proiectate special pentru o utilizare simplă și pentru a preveni apariția scurgerilor. Nu recomandăm alimentarea cu DEF dintr-un alt tip de recipient.

Nu alimentați cu alte lichide în afară de DEF sau cu DEF care nu respectă standardul DEF ISO22241-1 sau DIN 70070, deoarece acest lucru va compromite funcționarea corespunzătoare a vehiculului.

Dacă din greșeală alimentați cu DEF în rezervorul de combustibil, NU porniți motorul și apelați imediat retailerul/service-ul autorizat Jaguar local.

Pompele de DEF pentru vehiculele comerciale de la stațiile de alimentare cu combustibil nu trebuie utilizate niciodată, deoarece debitul acestora este prea mare și provoacă deteriorarea rezervorului de DEF al vehiculului.

Pentru instrucțiuni privind alimentarea cu DEF, consultați Manualul de utilizare
Siguranța

DEF ESTE PERICULOS?

Deși DEF nu este periculos, dacă vine în contact cu o piesă a caroseriei sau dacă este înghițit din greșeală, consultați recomandările de pe ambalaj și solicitați asistență medicală. Dacă DEF vine în contact cu suprafețele vopsite, ștergeți și clătiți zona cu apă și săpun. Cu toate acestea, DEF poate păta tapițeria și îmbrăcămintea - dacă se varsă, DEF trebuie îndepărtat imediat cu apă rece și o cârpă umedă.

Pentru informații suplimentare despre DEF, contactați retailerul local Jaguar sau consultați Manualul de utilizare.

NOTĂ: dacă nivelul DEF este scăzut, se afișează un mesaj de notificare în centrul de mesaje. Alimentați cât mai curând posibil cu DEF. Pentru umplerea rezervorului de DEF poate fi contactat un retailer/service autorizat Jaguar. Dacă este cazul, nivelul DEF poate fi completat din recipiente disponibile la un retailer/service autorizat Jaguar. Consumul mediu de DEF este de 1 litru la 800 km (500 mile). Cu toate acestea, consumul poate varia foarte mult, în funcție de stilul de condus, vreme și starea drumului.

Pentru informații suplimentare despre DEF, contactați retailerul local Jaguar sau consultați Manualul de utilizare. AdBlue® este o marcă înregistrată a Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA).

Nu găsiți ce căutați?

CONTACTAȚI-NE  LOCALIZAȚI UN DEALERE