RECUPERAREA ENERGIEI

Prin partajarea experientei si cunostintelor dobandite la curse, dezvoltam foarte rapid modelele noastre de strada. Tehnologia de franare inovatoare a modelului de curse I‑TYPE ne ajuta sa imbunatatim autonomia primului concept Jaguar de vehicul electric.

Stiati ca intr-o singura cursa, un vehicul Jaguar Panasonic Racing Formula E poate recupera prin franare inteligenta suficienta energie pentru a asigura o crestere a autonomiei cu pana la 15%? Cum? Prin utilizarea celei mai noi tehnologii de franare cu recuperarea energiei, o functie esentiala si pentru modelul de strada I‑PACE Concept electric.Un vehicul conventional, echipat cu motor cu ardere interna, incetineste cu ajutorul sistemului de franare, care genereaza o forta de frecare prin apasarea placutelor pe discurile de frana. Energia cinetica generata de vehicul este convertita in caldura, care se pierde. Insa la un vehicul electric alimentat de baterie (BEV), motorul electric poate converti energia cinetica respectiva in electricitate, pentru a incarca bateria si a spori autonomia vehiculului.

In Formula E, lungimea cursei este aceeasi pentru fiecare concurent, iar cantitatea de energie permisa pentru finalizarea cursei este, de asemenea, fixata la 56 kWh. De aceea, avantajul franari cu recuperarea energiei poate asigura performante imbunatatire si reducerea timpilor pe tur de circuit. Intensitatea la care se desfasoara cursele cu vehicule electrice testeaza cu adevarat la limita atat piesele vehiculului, cat si proiectantii acestora. Deoarece Jaguar este implicat in proiectarea vehiculelor electrice atat de curse, cat si de strada, avantajele se regasesc la toate nivelurile.

yt:XqmDUEb4trM
Jaguar I‑PACE Concept | Crearea energiei

„Pentru un inginer, mediul din Formula E este foarte incitant si provocator. Putem utiliza ceea ce am invatat si inovatiile pe care le facem in domeniul componentelor electrice, pentru a le implementa direct in productia de serie a noilor modele electrice Jaguar.”
Richard Devenport - Manager Cercetare, tehnologie Formula E

De asemenea, testarea sistemului de franare cu recuperarea energiei, care echipeaza noile vehicule electrice Jaguar, va va schimba fara indoiala stilul de condus. Dupa ce soferul se obisnuieste cu modul de functionare a vehiculului electric, condusul cu o pedala - utilizand mai mult acceleratia - devine foarte usor.

Pe langa aceste inovatii tehnologice importante, inovatorul I‑PACE Concept pastreaza calitatile specifice Jaguar.

„Este un vehicul electric, dar este in primul rand un Jaguar si pastreaza calitatile pe care clientii le cunosc si le apreciaza la aceasta marca. Este evident ca designul trebuie sa fie extraordinar, atat la interior, cat si la exterior. Trebuie sa fie confortabil si rafinat, dar in acelasi timp trebuie sa ofere un comportament incitant si sportiv. Acestea sunt calitatile cu ajutorul carora I‑PACE Concept va reusi sa cucereasca noi clienti.”
Ian Hoban - Director Gama de Modele, Jaguar

MAI MULTE DETALII
I‑PACE CONCEPT
Data publicarii: 12-01-2018

O prima aparitie a modelului Jaguar cu propulsie electrica, alimentat de la baterie. Un SUV cu 5 locuri, o putere de 400 CP si o autonomie de peste 500 km (310 mile).
EXPLORATI I‑PACE CONCEPT
JAGUAR RACING
Data publicarii: 12-01-2018

Participarea la campionatul mondial FIA de formula E ne asigura o platforma concreta pentru perfectionarea tehnologiilor de propulsie electrica.
EXPLORATI JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> DE LA CURSE LA PRODUCTIA DE SERIE
Data publicarii: 12-01-2018

Exploram calea pe care am parcurs-o de la modelul de curse I‑TYPE Formula E la I‑PACE Concept. Descoperiti primul model de strada electric Jaguar.
EXPLORATI DRUMUL CATRE PRODUCTIA DE SERIE