DETALII DE DESIGN

Conceptul I‑PACE a permis designerilor Jaguar sa beneficieze inca de la inceput de platforma foarte versatila pe care o pune la dispozitie un vehicul electric.

„Nu este numai un concept. Este o avanpremiera pentru primul SUV performant Jaguar cu propulsie exclusiv electrica, disponibil pe piata din 2018. Acesta va fi primul vehicul complet electric Jaguar si va deschide un capitol nou in istoria acestei marci legendare.”
Ian Callum, Director de Design JaguarConceptul I‑PACE a permis designerilor Jaguar sa beneficieze inca de la inceput de platforma foarte versatila pe care o pune la dispozitie un vehicul electric. Cu un ansamblu mare de baterii amplasat intre roti si un motor pe fiecare punte, am profitat de ocazie pentru a schimba proportiile clasice ale unui SUV.

In primul rand, pentru ca partea din fata nu trebuie sa adaposteasca motorul, capota nu trebuie sa fie la fel de lunga ca la o masina clasica. Prin urmare, cabina poate fi impinsa mai mult spre partea din fata a vehiculului, pentru a permite avansarea habitaclului si a crea un spatiu interior mai generos - care include 700 mm spatiu pentru picioarele pasagerilor din spate.

Acest lucru ne-a permis sa utilizam un parbriz mai mare, care alaturi de plafonul panoramic din sticla creeaza o senzatie de spatiu degajat pentru toti pasagerii.

„Am stabilit ca vom utiliza o cabina avansata inca din primele faze, iar acest lucru stabileste forma partii din fata a plafonului si sporeste, de asemenea, senzatia de spatiu in habitaclu.”
Dr Wolfgang Ziebart, Director de Design Tehnic Jaguar Land Rover

De asemenea, scurtarea cat mai mult posibil a consolelor fata si spate si lungirea ampatamentului - pentru a degaja spatiul necesar ansamblului de baterii ce asigura autonomie mai mare (pana la 500 km) - confera vehiculului o tinuta de drum mult mai sigura.

yt:tRN5g6T8cAM
Jaguar I‑PACE Concept | Design de la curse la productia de serie

Desi confera o senzatie vizuala de soliditate, I‑PACE Concept este foarte aerodinamic pentru aceasta clasa. Elementele care permit obtinerea unui coeficient aerodinamic (Cx) de 0,29 includ forma curbata a caroseriei, cu reducerea garzii la sol la viteze mari si implicit a rezistentei la inaintare; manerele escamotabile ale usilor, care se extind numai la nevoie; si grilele de racire, care se inchid daca sistemul nu este utilizat. De asemenea, exista un canal de aer mare, optimizat aerodinamic, de la grila fata pana la baza parbrizului - similar cu al conceptului C-X75 - care imbunatateste fluxul de aer atunci cand acesta nu este utilizat de vehicul.

Un lucru poate mai putin cunoscut despre eficienta aerodinamica este ca forma partii din spate a vehiculului este cel putin la fel de importanta ca forma partii din fata. In acest scop, spoilerul spate subtire sporeste forta de apasare; unghiul ascutit la lunetei favorizeaza aerodinamica (fara a afecta portbagajul, cu un volum de 530 de litri), iar fantele de ventilatie din spate - al caror loc la masinile conventionale este ocupat de tevile de esapament - canalizeaza turbulentele de aer de la nivelul pasajelor rotilor spate catre partea din spate a vehiculului.

Acestea sunt doar cateva moduri prin care liniile superbe ale modelului I‑PACE Concept contribuie la eficienta aerodinamica a vehiculului. Aceasta eficienta permite minimizarea consumului de energie si maximizarea autonomiei.

MAI MULTE DETALII
I‑PACE CONCEPT
Data publicarii: 12-01-2018

O prima aparitie a modelului Jaguar cu propulsie electrica, alimentat de la baterie. Un SUV cu 5 locuri, o putere de 400 CP si o autonomie de peste 500 km (310 mile).
EXPLORATI I‑PACE CONCEPT
JAGUAR RACING
Data publicarii: 12-01-2018

Participarea la campionatul mondial FIA de formula E ne asigura o platforma concreta pentru perfectionarea tehnologiilor de propulsie electrica.
EXPLORATI JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> DE LA CURSE LA PRODUCTIA DE SERIE
Data publicarii: 12-01-2018

Exploram calea pe care am parcurs-o de la modelul de curse I‑TYPE Formula E la I‑PACE Concept. Descoperiti primul model de strada electric Jaguar.
EXPLORATI DRUMUL CATRE PRODUCTIA DE SERIE