PERFORMANTE ELECTRIZANTE

Platforma exclusiv electrica a modelului I‑PACE Concept a permis inginerilor Jaguar sa se concentreze pe maximizarea performantelor acestui vehicul cu zero emisii de noxe.

Un aspect remarcabil al modelului I‑PACE Concept este ca a fost proiectat inca de la inceput ca vehicul electric alimentat de baterie (BEV).Pentru ca am putut amplasa toate componentele importante ale unui vehicul electric (motorul, ansamblul bateriilor, rotile si atele) chiar acolo unde ne-am dorit, am permis implementarea multor inovatii.

Cu intensitate, pasiune si competente similare cu cele ale echipei Jaguar din Campionatul Mondial FIA Formula E, inginerii care au lucrat la I‑PACE Concept au optat pentru 2 motoare cu magneti permanenti, actionate sincron, compacte si eficiente, amplasate pe puntile din fata si din spate.

„Conceptul potrivit pentru un vehicul electric este un ansamblu de baterii plat, amplasat sub podea si 2 motoare, unul in fata si unul in spatele acestuia. Motorul din spate este mai potrivit pentru antrenarea rotilor, iar cel din fata pentru recuperarea energiei.”
Dr Wolfgang Ziebart, Director de Design Tehnic Jaguar Land Rover

Cu o putere de 400 CP si un cuplul de 700 Nm disponibil instantaneu, acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza numai 4,8 secunde. Este o valoare demna de un model sportiv, obtinuta in conditiile de siguranta conferite de tractiunea integrala asigurata de cele 2 motoare electrice.

yt:0bfQjMyoIYU
Jaguar I‑PACE Concept | Performante electrizante

Modelul I‑PACE Concept a fost proiectat pentru a permite montarea unui ansamblu de baterii litiu-ion de mari dimensiuni si a rezolva orice probleme legate de autonomia vehiculului. Utilizeaza cea mai noua tehnologie cu celule punga si are o capacitate de 90 kWh. Pe scurt, acest lucru inseamna ca modelul I‑PACE Concept va putea sa parcurga o distanta mult mai mare, inainte sa trebuiasca reincarcat. Autonomia sa a fost calculata la 500 km in ciclul de testare european (220 de mile in ciclul de testare din SUA). Este o autonomie extrem de potrivita pentru drumurile zilnice ale majoritatii soferilor, multi proprietari trebuind sa incarce numai o data pe saptamana.

Pentru a degaja spatiul necesar ansamblului de baterii de mari dimensiuni, puntile fata si spate au fost impinse spre extremitatile caroseriei. O consecinta favorabila a acestui design este si degajarea de spatiu suplimentar pentru sofer si 4 pasageri.

„Deoarece acesta este un vehicul electric fara compromis, am reusit sa obtinem o utilizare a spatiului interior de neegalat pentru masinile de aceasta talie. Lungimea exterioara a modelului I‑PACE Concept difera cu un milimetru de cea a modelului Jaguar XE, dar lungimea interiorului - de la pedala de acceleratie pana la masca hayonului - se incadreaza intre cea a modelelor Range Rover si Range Rover cu ampatament lung. Pe langa habitaclul marit, acest ampatament lung asigura si o stabilitate suplimentara.”
Dr Wolfgang Ziebart, Director de Design Tehnic Jaguar Land Rover

Datorita amplasarii in pozitie joasa a ansamblului bateriilor, modelul I‑PACE Concept dispune de un centru de greutate coborat. Alaturi de calitatea tipica a suspensiei Jaguar, cu 2 brate triunghiulare suprapuse in fata si de tip multilink in spate, rezultatul este o experienta extraordinara la volan, cu care soferii actuali jaguar sunt deja familiarizati.

Lipsa unui motor cu ardere interna la acest model electric Jaguar permite realizarea unei podele plate a habitaclului. Pasagerii beneficiaza de spatiul suplimentar generat de aceasta podea plata noua, iar designerii Jaguar au folosit aceasta ocazie pentru a adauga spatii de depozitare in partea din fata si din spate a habitaclului. Iar prin pozitionarea inteligenta a componentelor electrice ale vehiculului, portbagajul nu are de suferit.

MAI MULTE DETALII
I‑PACE CONCEPT
Data publicarii: 12-01-2018

O prima aparitie a modelului Jaguar cu propulsie electrica, alimentat de la baterie. Un SUV cu 5 locuri, o putere de 400 CP si o autonomie de peste 500 km (310 mile).
EXPLORATI I‑PACE CONCEPT
JAGUAR RACING
Data publicarii: 12-01-2018

Participarea la campionatul mondial FIA de formula E ne asigura o platforma concreta pentru perfectionarea tehnologiilor de propulsie electrica.
EXPLORATI JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> DE LA CURSE LA PRODUCTIA DE SERIE
Data publicarii: 12-01-2018

Exploram calea pe care am parcurs-o de la modelul de curse I‑TYPE Formula E la I‑PACE Concept. Descoperiti primul model de strada electric Jaguar.
EXPLORATI DRUMUL CATRE PRODUCTIA DE SERIE