AUTONOMIE EXCELENTA

Descoperiti cum sistemele sofisticate de gestionare a regimului termic ale modelului I‑PACE Concept permit imbunatatirea autonomiei.

Controlul temperaturii este important pentru orice vehicul, dar pentru vehiculele electrice precum I‑PACE Concept si I‑TYPE Formula E, acest lucru este si mai important.In timpul curselor, gestionarea eficienta a temperaturii permite pilotilor sa obtina o viteza si o autonomie mai mari. La modelele de strada precum I‑PACE Concept, soferii pot beneficia de o autonomie mai mare cu pana la 50 km.

La modelul I‑PACE Concept trebuie controlate 3 temperaturi: a bateriei, a motoarelor si a habitaclului. Sistemul sofisticat de gestionare a temperaturii incalzeste si raceste individual toate aceste elemente si distribuie energia intre ele. Asadar, daca motorul electric genereaza caldura, aceasta este utilizata pentru incalzirea habitaclului, bateriei sau ambelor. Acest mod de transfer al caldurii permite reducerea utilizarii bateriei pentru incalzire si imbunatatirea autonomiei.

yt:s45lTQQc1-o
Jaguar I‑PACE Concept | Gestionarea regimului termic

„Este un sistem foarte sofisticat, cu ajutorul caruia putem comuta intre caldura generata de aceste 3 surse diferite.”
Dr Wolfgang Ziebart, Director de Design Tehnic Jaguar Land Rover

Pe langa recuperarea energiei generate de vehicul, I‑PACE Concept dispune de o pompa de caldura, alimentata cu aer din exterior, pentru a incalzi habitaclul. Chiar daca temperatura exterioara este relativ scazuta, energia generata de aerul exterior este pompata la o temperatura mai mare, utilizand foarte putina energie. Acest aer incalzit este admis in habitaclu, fara a mai utiliza sistemul electric conventional de incalzire si asigura reducerea consumului de energie pentru incalzirea habitaclului.

Eficienta pompei de caldura este considerabila. Daca temperatura exterioara este cuprinsa intre 10 °C si 15 °C, utilizarea pompei de caldura in locul energiei bateriei poate mari autonomia modelului I‑PACE cu pana la 50 km.

MAI MULTE DETALII
I‑PACE CONCEPT
Data publicarii: 12-01-2018

O prima aparitie a modelului Jaguar cu propulsie electrica, alimentat de la baterie. Un SUV cu 5 locuri, o putere de 400 CP si o autonomie de peste 500 km (310 mile).
EXPLORATI I‑PACE CONCEPT
JAGUAR RACING
Data publicarii: 12-01-2018

Participarea la campionatul mondial FIA de formula E ne asigura o platforma concreta pentru perfectionarea tehnologiilor de propulsie electrica.
EXPLORATI JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> DE LA CURSE LA PRODUCTIA DE SERIE
Data publicarii: 12-01-2018

Exploram calea pe care am parcurs-o de la modelul de curse I‑TYPE Formula E la I‑PACE Concept. Descoperiti primul model de strada electric Jaguar.
EXPLORATI DRUMUL CATRE PRODUCTIA DE SERIE