INTREBARI FRECVENTE DESPRE TOUCH PRO
Generalități
CARE SUNT PRINCIPALELE DIFERENȚE ÎNTRE TOUCH ȘI TOUCH PRO?

InControl Touch Pro este noul nostru sistem multimedia. Deși la prima vedere poate părea asemănător cu InControl Touch, este un sistem complet nou, proiectat special de Jaguar împreună cu lideri ai tehnologiei din domeniu, cum ar fi Intel, HERE, Nuance și Meridian.


În continuare vă prezentăm o listă a câtorva dintre diferențele dintre InControl Touch și InControl Touch Pro:
Funcții de interacțiune noi


- Panoramare prin de atingere și prindere pentru o varietate de funcții
- Dialog în diferite limbi (engleză (UK, SUA) și mandarină)


Funcții de personalizare noi
- Ecrane de pornire personalizabile în funcție de utilizator
- Gamă diversificată de preferințe/personalizare în funcție de utilizator


Opțiuni multimedia noi
- Spațiu de stocare la bord de 10 GB pentru fișiere media
- Fantă pentru CD/DVD
- Noua funcție Jaguar „More Like This” (mai multe asemănătoare), care generează automat liste de redare în funcție de melodia curentă redată
- Funcția Music Queue (coadă muzică) permite adăugarea cu ușurință a pieselor în lista de redare, fără a afecta melodia curentă redată
- Acceptă USB 3.0, HDMI și MHL


De asemenea, InControl Touch Pro acceptă o gamă diversificată de opțiuni, printre care:
- Panou de bord virtual cu afișare a hărților 3D în ecran complet
- Sisteme audio MeridianTM cu puteri cuprinse între 380 și 1.300 W
- Sistem multimedia spate (în funcție de echipare)

DE CE NU POT SĂ REDIMENSIONEZ ÎNTOTDEAUNA WIDGETURILE/COMENZILE RAPIDE DIN ECRANUL PRINCIPAL PERSONALIZABIL?

Nu toate comenzile rapide/widgeturile pot fi redimensionate, iar altele este posibil să aibă opțiuni de redimensionare limitate. Acest lucru asigură funcționalitatea perfectă a comenzii rapide/widgetului, deoarece nu poate fi micșorat prea mult.

MI-AM CREAT PROPRIA PAGINĂ PRINCIPALĂ - POT SĂ O TRANSFORM ÎN PAGINĂ PRINCIPALĂ IMPLICITĂ?

Da, paginile principale pot fi configurate pentru a putea fi accesate de fiecare dată când apăsați butonul de revenire în pagina principală. Accesați settings (setări) > Home settings (setări pagină principală)


Dacă apăsați o dată butonul de revenire în pagina principală, veți reveni la pagina principală implicită. Dacă apăsați de 2 ori butonul de revenire în pagina principală puteți examina toate paginile, inclusiv ecranul funcțiilor suplimentare. Acest lucru permite accesarea mult mai rapidă a paginilor respective, dacă au fost adăugate mai multe pagini principale.

DE CE NU EXISTĂ O OPȚIUNE PENTRU REGLAREA OREI?

Ora este sincronizată automat cu cea a sateliților GPS, în funcție de poziția curentă a vehiculului. Astfel, pe măsură ce schimbați fusul orar sau dacă se trece de la ora de vară la cea de iarnă, sistemul se actualizează automat.

CÂTE PAGINI PRINCIPALE POT CREA?

Pe lângă pagina principală setată din fabrică puteți crea maxim 4 pagini principale noi.

POT PERSONALIZA PAGINA PRINCIPALĂ SETATĂ DIN FABRICĂ?

Nu, această pagină nu poate fi personalizată.

POT SĂ FOLOSESC PROPRIUL TAPET?

Momentan puteți selecta numai unul dintre tapetele preinstalate.

CARE ESTE ROLUL PICTOGRAMELOR MICI PĂTRATE DIN FIECARE CADRAN AL PAGINII PRINCIPALE?

Pictograma mică pătrată din partea laterală a panourilor funcțiilor principale asigură o comandă rapidă pentru funcția respectivă. De exemplu căsuța vocală, comenzile scaunelor, setarea/anularea ghidării navigației, redarea/întreruperea etc., în funcție de sursa media utilizată.

CE FUNCȚII POT FI COMANDATE DE LA BUTOANELE DE PE VOLAN?

În funcție de echiparea vehiculului, de la butoanele de pe volan pot fi comandate următoarele funcții InControl Touch Pro:


volumul difuzoarelor, telefonul, feedbackul asistenței la parcare, ghidarea navigației și feedbackul comenzilor vocale.
Puteți comuta între tipurile de suporturi media cu ajutorul butonului mod - de exemplu radio, media Bluetooth, iPod, USB, în funcție de echiparea vehiculului și de sursele disponibile în momentul respectiv.


- Comenzile stânga/dreapta pot fi utilizate pentru schimbarea pieselor și posturilor de radio preferate. Notă: apăsarea lungă a butonului stânga/dreapta activează căutarea unui post de radio.
- Cu ajutorul noului panou de bord virtual este posibilă, de asemenea, selectarea sursei media, posturilor de radio preferate sau selectarea dintr-o listă de apeluri telefonice recente. Pentru a face acest lucru apăsați butonul Menu/OK de pe volan și apoi defilați la opțiunea respectivă, de ex. Favourites (preferate), Source (sursă), Recents (recente) etc. Faceți clic pe Menu/OK pentru a selecta submeniul. Utilizați butoanele sus/jos de pe volan pentru a defila până la elementul dorit și faceți clic pe Menu/OK pentru a selecta numărul, postul de radio preferat sau sursa.
- 1x interfață HDMI

CÂTE POSTURI DE RADIO PREFERATE POT ACCESA DIRECT DIN MENIUL PANOULUI DE BORD, CU AJUTORUL BUTOANELOR DE PE VOLAN?

Din panoul de bord virtual pot fi selectate primele 14 posturi de radio preferate. Dacă postul preferat nu este disponibil, puteți ordona lista atunci când vehiculul staționează.

UNEORI SURSELE DE REDARE MEDIA SUNT AFIȘATE PE POZIȚII DIFERITE, DE CE SE ÎNTÂMPLĂ ACEST LUCRU?

Sursele de redare media sunt cele disponibile în momentul respectiv, conectate fizic sau fără fir. Deoarece acestea pot varia de la o călătorie la alta, sursele sunt ordonate dinamic, în funcție de disponibilitate. Radioul se află întotdeauna în colțul de sus. În dreptul acestuia este afișată întotdeauna ultima sursă utilizată și așa mai departe. Dacă o sursă nu este disponibilă, atunci nu este afișată. De exemplu, dacă nu este utilizat un stick USB, nu va apărea în lista surselor media.

CUM REPET TOATE MELODIILE/UN ÎNTREG ALBUM?

Acest lucru are loc automat. Funcția repetare toate este întotdeauna activată. De aceea, singura opțiune disponibilă este repetarea melodiei curente.

DACĂ VREAU SĂ VÂND VEHICULUL, CUM POT SĂ ȘTERG DATELE MELE PERSONALE?

Mai întâi trebuie să vă deconectați de la toate conturile asociate vehiculului. Apoi trebuie să ștergeți toate profilurile și istoricul căutărilor.

DUPĂ CE DAȚI ÎN MARȘARIER ȘI APOI MERGEȚI ÎNAINTE APARE PE ECRANUL TACTIL FEREASTRA CONTROLULUI DISTANȚEI LA PARCARE - CUM ÎL POT ASCUNDE?

Pentru a minimiza temporar fereastra și a menține avertizările sonore - apăsați pe crucea din colțul superior al ferestrei controlului distanței la parare.


Pentru a dezactiva complet controlul distanței la parcare, apăsați pe butonul sistemului. În funcție de model, acesta este amplasat în partea inferioară a ecranului tactil sau pe consola plafonului.
Dacă viteza vehiculului depășește 16 km/h (11 mph), controlul distanței la parcare se dezactivează automat.

POT MODIFICA LIMBA SISTEMULUI DE COMANDĂ VOCALĂ?

Limba comenzii vocale este setată în funcție de limba sistemului. Pentru a selecta o limbă diferită a sistemului de comandă vocală, selectați o altă limbă pentru sistem din meniul setărilor vehiculului.

POT REGLA VOLUMUL GHIDĂRII NAVIGAȚIEI ȘI AVERTIZĂRILOR CONTROLULUI DISTANȚEI LA PARCARE?

Da, toate semnalele sonore ale sistemului InControl Touch Pro pot fi reglate la nivelul preferat. În timp ce este activ semnalul sonor, utilizați butonul de reglare a volumului până când se atinge nivelul preferat.


Notă: unele surse au un nivel minim al volumului, pentru a asigura prezența funcțiilor de siguranță respective ale vehiculului.

POT ACTIVA DIFUZAREA INFORMAȚIILOR DIN TRAFIC DE LA POSTURILE DE RADIO LOCALE?

Da, accesați Settings (setări) > All settings (toate setările) > Features (funcții) > Media settings (setări media) > AM FM Radio

DE CE NU EXISTĂ O OPȚIUNE PENTRU REGLAREA OREI?

Ora este sincronizată automat cu cea a sateliților GPS, în funcție de poziția curentă a vehiculului. Astfel, pe măsură ce schimbați fusul orar sau dacă se trece de la ora de vară la cea de iarnă, sistemul se actualizează automat.

ÎN FUNCȚIE DE CE UTILIZEZ, DACĂ FAC CLIC PE BUTONUL SETTINGS (SETĂRI) SE AFIȘEAZĂ DIFERITE OPȚIUNI - DE CE SE ÎNTÂMPLĂ ACEST LUCRU?

Am dorit să asigurăm un acces mai ușor la setările generale și un acces mai rapid la setări mai des utilizate, cum ar fi afișajul și sistemul audio. Din acest motiv, fiecare funcție principală dispune de o pictogramă de setări (2 pinioane) în partea de jos a ecranului tactil. Dacă apăsați pe acest buton se afișează ecranul setărilor funcției respective.


În partea superioară un buton mare se modifică dinamic, conform funcției utilizate în momentul respectiv. De exemplu, dacă utilizați funcția de navigație se vor afișa setările de navigație. În partea inferioară se regăsesc comenzi de anulare a luminozității automate a ecranului tactil sau de oprire completă a acestuia. Cele 2 butoane mari din partea inferioară asigură acces la toate setările și la setările audio.

DE CE DACĂ SELECTEZ MARȘARIERUL APARE ÎNTOTDEAUNA IMAGINEA DE LA CAMERA VIDEO SPATE - DE CE NU SE AFIȘEAZĂ IMAGINEA CAMERELOR VIDEO PERIMETRALE, DACĂ ACEASTA A FOST ULTIMA OPȚIUNE PE CARE AM UTILIZAT-O?

Din motive de siguranță. Unghiul acoperit de camera video spate este mult mai mare atunci când este utilizată separat. De asemenea, imaginea de la camera video spate este mai eficientă în privința avertizării cu privire la traficul din imediata apropiere.

CE FUNCȚII POT SĂ CONTROLEZ CU AJUTORUL NOULUI SISTEM DE COMANDĂ VOCALĂ?

Sistemul de comandă vocală Jaguar asigură un acces mai sigur la sistemul audio și la telefon. Pentru a activa comanda vocală, apăsați butonul de comandă vocală de pe volan. După bip, spuneți vehiculului ce doriți să faceți.

DE CE SISTEMUL DE COMANDĂ VOCALĂ NU RECUNOAȘTE ANUMITE POSTURI DE RADIO?

Acest lucru se poate întâmpla dacă mai multe posturi de radio au un nume similar. În acest caz, sistemul va afișa o listă a posturilor posibile din care puteți alege. Apăsați pe numele postului sau spuneți numărul acestuia.


Alternativ, puteți încerca să spuneți tot numele postului, de ex. „Tune to BBC Radio 1” în loc de „Tune to Radio 1”. De asemenea, puteți crea etichete vocale pentru toate posturile preferate.

DE CE NU POT UTILIZA SISTEMUL DE COMANDĂ VOCALĂ PENTRU A CONTROLA CLIMATIZAREA?

Sistemul de comandă vocală Jaguar a fost proiectat pentru a permite eliminarea sarcinilor care implică mai mulți pași. În majoritatea cazurilor controlul climatizării solicită apăsarea unui singur buton - comanda vocală ar fi mai complicată în această situație.

POT MODIFICA LIMBA SISTEMULUI DE COMANDĂ VOCALĂ?

Limba comenzii vocale este setată în funcție de limba sistemului. Pentru a selecta o limbă diferită a sistemului de comandă vocală, selectați o altă limbă pentru sistem din meniul setărilor vehiculului.

SETĂRILE PENTRU COMANDA VOCALĂ AFIȘEAZĂ COMENZI PENTRU CONFIRMARE ȘI FEEDBACK, UNDE SE AFLĂ ACESTEA?

Dacă este activată confirmarea comenzilor vocale, sistemul de comandă vocală confirmă solicitarea dvs. prin repetarea instrucțiunii. De exemplu, după ce spuneți „Call home” sistemul spune „Calling home”. Dacă dezactivați această opțiune se reduce timpul în care sistemul poate efectua operația.


Dacă este activat feedbackul comenzii vocale, sistemul prezintă ce trebuie să spuneți în continuare. În mod asemănător, dacă dezactivați această funcție după ce v-ați obișnuit cu sistemul se reduce timpul de interacțiune.
Rețineți că, chiar după ce ați dezactivat feedbackul comenzii vocale, în anumite situații sistemul poate solicita în continuare intervenția dvs.

CE VERSIUNI DE BROWSER DE INTERNET ȘI DE SISTEM DE OPERARE ACCEPTĂ DIFERITELE APLICAȚII ȘI SITE-URI DISPONIBILE?

Aplicația InControl Apps pentru smartphone:


Android 4.2 sau o versiune ulterioară
Apple iPhone 5 sau o versiune ulterioară


Aplicația InControl Route Planner pentru smartphone:
Android 4.3 sau o versiune ulterioară
Apple iPhone 4s sau o versiune ulterioară, cu iOS 8.0 sau o versiune ulterioară


Site-ul InControl Route Planner:
Internet Explorer 9, 10, 11
Firefox 36, 37
Chrome 37, 38
Safari 7.1, 8


Sistemele de operare acceptate de site-ul Route Planner:
Windows 7, 8, 10
Mac OSX Mavericks sau o versiune ulterioară

CUM POT VERIFICA DACĂ TELEFONUL MEU ESTE COMPATIBIL?
CUM POT DESCĂRCA APLICAȚIILE PENTRU SMARTPHONE?

Căutați următoarele în Apple App Store sau pe Google Play:


Aplicația InControl Remote: Jaguar InControl Remote
InControl Apps: Jaguar InControl Apps

CE ESTE PUNCTAJUL MEU DE CONDUS?

Punctajul dvs. de condus reprezintă un rezumat al utilizării eficiente a vitezei, frânelor și accelerației pe durata unei călătorii. Scorul individual pentru puterea motorului, utilizarea accelerației și frânelor vă ajută să vedeți ce puteți schimba în stilul dvs. de condus pentru a obține un punctaj mai mare - și o reducere semnificativă a consumului de combustibil.


Atunci când vehiculul staționează puteți accesa sfaturi suplimentare privind îmbunătățirea punctajului de condus și reducerea consumului de combustibil.

DE CE PUNCTAJUL MEU DE CONDUS ESTE RIDICAT DAR CONSUMUL DE COMBUSTIBIL ESTE MARE?

În unele cazuri este posibil ca punctajul de condus să fie ridicat, dar consumul de combustibil să fie mare - de exemplu în condiții de trafic aglomerat.


Dacă punctajul de condus este de 100% înseamnă că ați obținut cel mai redus consum de combustibil posibil pentru călătoria respectivă. Iar un punctaj de condus de 50% indică faptul că ați fi putut obține un consum de combustibil semnificativ mai redus, dacă ați fi adoptat un stil de condus diferit.

DE CE UNEORI BUTOANELE DIN PARTEA SUPERIOARĂ A UNEI PAGINI WEB SUNT DIFICIL DE APĂSAT?

Încercați să măriți puțin prin apăsarea de 2 ori a butonului „+” de pe ecranul tactil.

TASTA „ÎNAPOI” NU PERMITE ÎNTOTDEAUNA REVENIREA LA ULTIMA FUNCȚIE/ULTIMUL ECRAN UTILIZAT, DE CE SE ÎNTÂMPLĂ ACEST LUCRU?

Pentru a putea naviga cu pași mai puțini, InControl Touch Pro utilizează un algoritm ierarhic, nu istoric, pentru tasta „înapoi”. Vă permite să treceți înapoi prin nivelurile unui sistem, nu să reveniți la ultima funcție utilizată.

Navigație
DE CE NU POT SĂ COMUT AFIȘAREA HĂRȚII LA „CU NORDUL ÎN SUS”?

În urma sondajelor la care au participat utilizatorii, am proiectat sistemul de navigație InControl Touch Pro conform principiului de afișare „cu direcția de deplasare în sus”. Marea majoritate a utilizatorilor preferă această afișare, deoarece asigură o interpretare intuitivă mai ușoară a traseului care trebuie urmat. Am considerat că utilizarea unui singur tip de afișare ar elimina eventualele confuzii.


Afișarea „cu direcția de deplasare în sus” poate fi combinată cu afișarea „cu nordul în sus” pentru a prezenta poziția curentă și destinația în contextul traseului rămas sau întregului traseu. În plus, căutările apar întotdeauna în afișarea „cu nordul în sus”, pentru a asigura un context poziției curente față de destinație. De asemenea, este disponibilă o opțiune temporară de afișare „cu nordul în sus” atunci când se răsfoiește harta.

DE CE ÎNTRE CĂLĂTORII PANOUL DE BORD VIRTUAL REVINE LA AFIȘAREA INSTRUMENTELOR?

Pentru a fi mereu la curent cu starea vehiculului în ceea ce privește nivelul combustibilului, al uleiului și alte notificări importante.

CUM SELECTEAZĂ AFIȘAREA HĂRȚII 3D PE PANOUL DE BORD VIRTUAL?

Apăsați butonul Menu de pe volan pentru a afișa meniul Settings (setări). Apoi selectați meniul Display Settings (setări de afișare) și apăsați pe „maps” (hărți).


Dacă meniul Display Settings (setări de afișare) nu apare, defilați prin submeniuri până vedeți opțiunea „map” (hartă) - aceasta ar trebui să fie deja evidențiată. Faceți clic pe OK pentru selectare.
După ce harta apare pe panoul de bord virtual, închideți meniul ținând apăsat butonul de selectare stânga.

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE DIFERITELE OPȚIUNI AFIȘATE PENTRU TRASEU?

Primul traseu este întotdeauna cel mai rapid, ținând cont de informațiile din trafic în timp real. În cazul în care condițiile de trafic se modifică pe parcursul călătoriei, sistemul vă redirecționează automat. Dacă selectați a doua sau a treia opțiune (în cazul în care există trasee alternative) și traficul se aglomerează, sistemul vă propune o variantă mai rapidă - apăsați pe „OK” pentru a actualiza traseul curent. De obicei între a doua și a treia variantă pentru traseu nu există nicio diferență privind durata călătoriei.

UNEORI INFORMAȚIILE PRIVIND RESTRICȚIA DE VITEZĂ AFIȘATE DE SISTEMUL DE NAVIGAȚIE NU CORESPUND CELOR DE PE INDICATOARELE RUTIERE, DE CE SE ÎNTÂMPLĂ ACEST LUCRU?

Dacă vehiculul este echipat cu sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere sunt afișate informații combinate, provenite din baza de date cu hărți de la bord și de la indicatoarele rutiere vizibile. Cu toate acestea, este posibil ca în anumite situații un indicator rutier să nu fie în câmpul vizual al camerelor video ale vehiculului - de exemplu dacă indicatorul rutier este amplasat în apropierea unei intersecții, pe un drum lateral.


Dacă vehiculul dvs. nu este echipat cu sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, restricțiile de viteză sunt afișate în funcție de informațiile disponibile în momentul realizării bazei de date cu hărți de la bord.
Deși au fost depuse toate eforturile pentru a asigura informații exacte, responsabilitatea respectării codului rutier rămâne exclusiv în sarcina șoferului.

DE CE HARTA DE NAVIGAȚIE NU SE MAI MIȘCĂ ATUNCI CÂND UTILIZEZ GESTUL DE PRINDERE PENTRU MĂRIRE?

Atunci când interacționați cu harta aceasta trece în modul explorare, care vă permite să identificați locuri și să consultați traseul sau traficul din zonă etc. Modul explorare include și o opțiune de afișare a hărții în modul „cu nordul în sus”.


După 60 de secunde, dacă apăsați tasta înapoi sau săgeata de navigație, harta revine automat în modul ghidare. Harta este afișată ținând cont de ultima opțiune utilizată pentru hartă: 2D, 3D sau imagine din satelit.

CÂTE PUNCTE INTERMEDIARE POT CREA PE UN TRASEU?

Peți crea maxim 10 puncte intermediare pe traseu, inclusiv destinația. Acestea sunt ordonate în ordinea adăugării. Pentru a reordona punctele intermediare, apăsați pe pictograma de meniu din colțul inferior al hărții și selectați Edit (modificare).

ÎN MODUL GHIDARE POT SĂ PERSONALIZEZ AVERTIZĂRILE CARE APAR ÎN PARTEA LATERALĂ A HĂRȚII?

Da, puteți personaliza avertizările care apar accesând Settings (setări) > Navigation settings (setări de navigație) > Alerts (avertizări). De asemenea, puteți apăsa pe o avertizare pentru a o respinge.

CUM SETEZ O DESTINAȚIE?

Există mai multe moduri de a seta o destinație în InControl Touch Pro.


1. Pentru a accesa ecranul opțiunii „Set Destination” (setare destinație) din ecranul principal, apăsați pe pictograma „Set Destination” (setare destinație) din fila de navigație. Astfel puteți accesa direct ecranul de căutare, unde puteți introduce un cod poștal, o adresă sau numele unei locații, pe o singură linie.
2. Utilizatorii modelului Jaguar XJ pot apăsa pe butonul de navigație din rândul de butoane fizice - iar utilizatorii de alte modele pot apăsa de 2 ori pe pictograma de navigație din partea inferioară a ecranului tactil. Se asigură astfel o comandă rapidă către ecranul de setare a destinației. De aici puteți selecta una dintre cele 3 opțiuni, Address Entry (introducere adresă) (inclusiv cod poștal), Search (căutare) sau Destinations (destinații). Destinațiile pot fi Home (acasă), Recent destinations (destinații recente), Favourite destinations (destinații preferate), Shared destinations (destinații distribuite) sau Commutes (navetă).
3. Dacă este disponibilă o destinație pentru navetă, aceasta este afișată în fila de navigație din ecranul principal. Dacă sunt disponibile mai multe destinații pentru navetă, în funcție de poziția curentă și de moment se afișează destinațiile de navetă disponibile. Dacă apăsați pe fila de navigație puteți accesa direct o listă a destinațiilor disponibile pentru navetă.
4. Alternativ, selectați o destinație din ecranul hărții și apăsați pe butonul de meniu din colțul inferior al hărții. Se afișează din nou cele 3 opțiuni pentru destinație: Address (adresă), Search (căutare) și Destinations (destinații).
5. De asemenea, puteți trimite vehiculului locații sau destinații cu ajutorul aplicației pentru smartphone sau site-ului InControl Route Planner. O locație salvată în Route Planner apare în destinațiile preferate după conectarea la internet a vehiculului și sincronizarea destinațiilor.
Dacă pe ecran este afișat sistemul de navigație și se primește o destinație nouă de la Route Planner, aceasta apare sub forma unui panou pop-up. Dacă apăsați pe „use now” (utilizați acum) se confirmă destinația pe sistemul de navigație al vehiculului. Locațiile setate ca destinație în Route Planner apar în destinațiile recente.

DE CE DESTINAȚIA PE CARE AM TRIMIS-O CĂTRE VEHICUL NU A APĂRUT PE SISTEMUL DE NAVIGAȚIE?

Destinațiile pot fi recepționate numai dacă vehiculul este conectat la internet. În unele cazuri, chiar dacă sistemul pare conectat la internet, este posibil ca rețeaua mobilă să fie prea aglomerată și ca sistemul să nu primească destinația. Destinațiile recepționate de vehicul sunt afișate numai atunci când utilizați funcția de navigație a vehiculului. Destinațiile sunt afișate sub forma unui traseu în partea laterală a ecranului tactil sau a unui pop-up care trebuie confirmat. Dacă destinația este recepționată de vehicul atunci când nu utilizați sistemul de navigație, poate fi regăsită în destinațiile recente.

CUM POT VEDEA TRASEELE ALTERNATIVE?

După ce ați selectat o destinație, apăsați pe „Route options” (opțiuni traseu) pentru a afișa traseul implicit (în partea superioară a listei) și încă maxim 2 trasee alternative. Selectați traseul preferat și apăsați pentru a începe ghidarea.

CUM UTILIZEZ FUNCȚIA DE CĂUTARE A DESTINAȚIEI?

Introduceți o locație, un cod poștal sau o adresă în caseta de căutare. Chiar dacă scrieți greșit numele/adresa, de obicei funcția de căutare recunoaște locația.

CARE ESTE CEA MAI EFICIENTĂ MODALITATE DE CĂUTARE A UNEI DESTINAȚII?

Pentru a economisi timp, apăsați pictograma de ascundere a tastaturii după ce introduceți primele 3 - 4 litere. Astfel se va afișa o listă a locațiilor posibile. În timp ce defilați prin listă afișarea hărții se actualizează automat, pentru a putea vedea cu ușurință locația în contextul traseului, destinației sau poziției curente.


Faceți clic pe destinația dorită pentru a vedea pe hartă examinarea unui traseu.
În timp ce este activă ghidarea navigației, dacă faceți clic pe partea laterală a casetei de căutare puteți căuta altă locație din apropierea destinației - de exemplu un restaurant, pentru a putea lua prânzul.
If the destination is a car park - and the car park supports this information - an additional information screen will also include pricing and space availability.
When Navigation Guidance is active, clicking to the side of the search box allows you search for another location near your destination - for example, a restaurant for lunch.

ATUNCI CÂND INTRODUC UN COD POȘTAL CU AJUTORUL METODEI DE INTRODUCERE A ADRESEI, DE CE NU EXISTĂ O OPȚIUNE DE ADĂUGARE A NUMĂRULUI CLĂDIRII?

Opțiunea de introducere a codului poștal caută începând de la un punct central al codului poștal respectiv. Însă puteți căuta după numele străzii și numărul clădirii.

DE CE UNEORI CÂND SETEZ O DESTINAȚIE APARE PICTOGRAMA DE AVERTIZARE PRIVIND NIVELUL COMBUSTIBILULUI?

Pentru a vă avertiza că nu aveți suficient combustibil pentru a ajunge la destinație.


To easily build a fuel stop into your journey, tap on the fuel-warning icon. Doing this will display filling stations along your route close to point you will need to refuel - it will also provide a more accurate estimated time of arrival (ETA).

DE CE FILELE DIN PARTEA LATERALĂ A ECRANULUI PRINCIPAL DE NAVIGAȚIE DISPAR ATUNCI CÂND VEHICULUL SE PUNE ÎN MIȘCARE?

Rolul filelor din partea laterală a ecranului principal de navigație este de a vă ajuta să vă planificați călătoria înainte de a porni la drum.

POT SCHIMBA ÎNTRE FEMININĂ ȘI MASCULINĂ VOCEA INSTRUCȚIUNILOR DE GHIDARE VOCALĂ PENTRU NAVIGAȚIE?

Pentru majoritatea limbilor da, accesați Settings (setări) > All settings (toate setările) > Language and keyboards (limbă și tastaturi).

DACĂ UTILIZEZ SISTEMUL DE NAVIGAȚIE ÎN MODUL GHIDARE ȘI CAUT O DESTINAȚIE NOUĂ, DE CE SISTEMUL NU-MI PERMITE SĂ ÎNLOCUIESC DESTINAȚIA CURENTĂ CU DESTINAȚIA NOUĂ CĂUTATĂ?

Am decis că, ținând cont de frecvența de utilizare a acestui scenariu, oferirea unei opțiuni de înlocuire a destinației curente ar fi prezentat un plus de complexitate inutilă. Cea mai ușoară modalitate de introducere a unei destinații noi este anularea ghidării din meniul de navigație și setarea unei destinații noi.

LA INTRODUCEREA UNEI ADRESE, DE CE ESTE ÎNTOTDEAUNA NECESARĂ INTRODUCEREA LOCALITĂȚII, ÎNAINTE DE INTRODUCEREA STRĂZII?

Pentru a găsi mai ușor strada pe care o căutați. Adesea numele aceleiași străzi se regăsește în mai multe orașe - dacă introduceți mai întâi orașul, lista de opțiuni posibile pentru stradă se reduce.


Cu toate acestea, este posibilă introducerea de locuri sau adrese pe un singur rând, utilizând funcția de căutare.

CUM SUNT ACTUALIZATE HĂRȚILE JAGUAR?

Dealerul a instalat pe vehiculul dvs. ultima variantă disponibilă pentru hărți. Hărțile sunt actualizate de până la 4 ori pe an, în funcție de regiune.


Actualizările hărților pot fi descărcate pe un stick USB cu ajutorul unui computer Windows sau Apple, utilizând un instrument de descărcare disponibil de la Jaguar.com/navigation. După încărcarea actualizării pe un stick USB; actualizarea hărților vehiculului durează de obicei 10 - 15 minute.
Stick-urile USB trebuie formatate în sistem FAT32. Jaguar recomandă utilizarea unui stick de memorie USB 3.0 de 32 GB de la o marcă recunoscută. Motorul vehiculului TREBUIE să fie pornit pe întreaga durată a procesului de actualizare. Dacă actualizarea hărților este întreruptă este posibil ca sistemul să rămână fără hărți. În acest caz, procesul de actualizare trebuie reluat de la început.
Pentru informații suplimentare, accesați Jaguar.com/navigation.

CUM POT VEDEA ȚĂRILE ACOPERITE DE HĂRȚILE DE LA BORD?

Din meniul de navigație accesați Settings (setări) > Navigation settings (setări de navigație) > Installed maps (hărți instalate). Pe acest ecran sunt afișate țările acoperite.

Climatizare
FUNCȚIA DE MASAJ A SCAUNELOR SE ACTIVEAZĂ AUTOMAT, CUM POT ÎMPIEDICA ACEST LUCRU?

Este posibil să fi activat fin greșeală pornirea automată a funcție de masaj. Accesați Settings (setări) > All settings (toate setările) > Features (funcții) > Seats (scaune) > Auto massage (masaj automat)

CÂT DUREAZĂ PROGRAMUL DE MASAJ?

Un ciclu complet de masaj durează 10 minute.

Telefon
CUM POT SINCRONIZA TELEFONUL MOBIL COMPATIBIL BLUETOOTH?

Dacă niciun telefon nu este sincronizat sau conectat, panoul va afișa „tap to connect phone” (atingeți pentru a conecta telefonul). Atingeți acest text și sistemul este pregătit pentru sincronizare prin Bluetooth.


Accesați meniul de sincronizare prin Bluetooth al telefonului și căutați vehiculul dvs. În funcție de modelul de telefon utilizat, înainte de sincronizare InControl Touch Pro și/sau telefonul este posibil să vă solicite confirmarea unui cod. De asemenea, este posibil să vi se solicite confirmarea descărcării agendei telefonice și a imaginilor din agentă (dacă este cazul).

CONTACTELE SAU IMAGINILE DESCĂRCATE POT FI VIZUALIZATE DE O PERSOANĂ CARE ARE ACCES LA VEHICUL?

Nu, contactele sincronizate sunt vizibile numai dacă telefonul este conectat la vehicul.

CATE DISPOZITIVE BLUETOOTH POT FI CONECTATE SAU SINCRONIZATE?

Pot fi sincronizate maxim 10 dispozitive Bluetooth.


Pot fi conectate în același timp un telefon și un dispozitiv de redare media. Însă dacă telefonul este conectat ca telefon și ca dispozitiv de redare media, un al doilea dispozitiv nu poate fi utilizat simultan.
Dacă nu modificați setările, primul dispozitiv conectat la InControl Touch Pro este considerat dispozitivul principal. Accesați Settings (setări) > All Settings (toate setările) > Features (funcții) > Bluetooth > Paired devices (dispozitive sincronizate) și faceți clic pe dispozitivul pe care doriți să-l modificați.

CUM CAUT CONTACTELE DIN AGENDA TELEFONULUI?

În ecranul principal al telefonului, selectați „Contacts” (contacte). Apăsați pe caseta de căutare din partea superioară a ecranului contactelor pentru a accesa tastatura și începeți să căutați contactul dorit.


Pe măsură ce tastați lista cu rezultate se actualizează automat. Pentru a vedea opțiunile, faceți clic pe caseta „x matches” (x potriviri). Pentru a permite cel mai mare număr de contacte vizibile simultan, caseta de căutare defilează prin listă și permite afișarea a 5 în loc de 4 elemente.
Alternativ, apăsați butonul de comandă vocală de pe volan și utilizați o comandă vocală pentru a apela un număr. De exemplu:


‘Call David Smith’
‘Call David Smith Mobile’
‘Dial 01234987654’

DE CE PICTOGRAMA TELEFONULUI ESTE ÎNCĂ VIZIBILĂ ATUNCI CÂND ESTE ACTIVAT ECRANUL TELEFONULUI?

Dacă ați sincronizat mai mult de un telefon la sistemul InControl Touch Pro și apăsați această pictogramă, puteți comuta la alt dispozitiv pentru a efectua/primi apeluri.

DE CE VEHICULUL NU REȚINE TELEFONUL MEU COMPATIBIL BLUETOOTH ȘI NU ÎL SINCRONIZEAZĂ AUTOMAT?

Cel mai probabil acest lucru se întâmplă din cauză că funcția de conectare automată a dispozitivului respectiv este dezactivată din setările Bluetooth.

INCONTROL TOUCH PRO POATE CITI CU VOCE TARE MESAJELE TEXT ȘI E-MAILURILE PRIMITE?

Telefoanele cu sistem de operare Windows pot fi configurate pentru a citi cu voce tare și a răspunde la mesajele text, dacă dispozitivul compatibil este conectat prin Bluetooth. Cu toate acestea, această funcție nu este momentan acceptată de InControl Touch Pro pentru a fi utilizată împreună cu dispozitive Android și Apple.

MEDIA
ÎN CADRUL FUNCȚIEI RADIO, POSTURILE PREFERATE SUNT SIMILARE PRESETĂRILOR?

Da, funcția „Favourites” (preferate) a radioului afișează o listă unică a tuturor posturilor de radio preferate, indiferent de banda acestora, de ex. FM, AM DAB și permite navigarea ușoară la postul preferat. (Sistemele anterioare solicitau comutarea între benzi înainte de a selecta presetarea.)


De asemenea, puteți adăuga posturile de radio preferate sub formă de comandă rapidă în una dintre paginile principale personalizate.
Alternativ, apăsați butonul de comandă vocală de pe volan și utilizați o comandă vocală pentru a găsi postul.

CUM ADAUG UN POST DE RADIO ÎN LISTA POSTURILOR PREFERATE?

Din ecranul „Now playing” (redare acum) sau din ”Find list” (găsire listă) posturi de radio, apăsați pe pictograma stea. Când pictograma comută de la un contur la o pictogramă plină înseamnă că postul a fost adăugat în lista posturilor preferate. Posturile sunt prezentate în ordinea în care au fost adăugate.

POT MODIFICA ORDINEA DE AFIȘARE ÎN LISTA POSTURILOR PREFERATE?

Da. Apăsați pictograma de modificare din partea inferioară a ecranului și apoi apăsați și trageți postul într-o altă poziție din listă. (Această operație poate fi efectuată numai atunci când vehiculul staționează.)

CUM ELIMIN UN POST DIN LISTA POSTURILOR PREFERATE?

Apăsați pe pictograma stea - după ce revine la un contur, postul respectiv nu se mai regăsește în lista posturilor preferate.

AM SELECTAT AFIȘAREA CARUSEL, DE CE MUZICA MEA ESTE AFIȘATĂ SUB FORMĂ DE LISTĂ?

Afișarea carusel este acceptată numai pentru biblioteca media și stick-uri USB.

CUM SCHIMB POSTUL DE RADIO ÎN TIMP CE SUNT ÎN MENIUL MEDIA?

Din Media puteți trage la stânga/dreapta peste centrul ecranului tactil pentru a schimba posturile de radio, canalele TV sau piesa curentă redată.

POT EXTRAGE CD-URI ÎN BIBLIOTECA MEDIA A SISTEMULUI TOUCH PRO?

Din Media puteți trage la stânga/dreapta peste centrul ecranului tactil pentru a schimba posturile de radio, canalele TV sau piesa curentă redată.

CUM SUNT ORGANIZATE POSTURILE DE RADIO FM ÎN BIBLIOTECA MEDIA?

Atunci când selectați opțiunea „Find” (găsire) din ecranul radio „Now Playing” (redare acum) se afișează o listă a tuturor posturilor de radio FM disponibile, în funcție de frecvență. Cu toate acestea, dacă doriți să reordonați lista în funcție de numele posturilor, puteți schimba acest lucru din Radio Settings (setări radio).

BAZA DE DATE GRACENOTE POATE FI ACTUALIZATĂ PENTRU A INCLUDE ALBUMELE NOI LANSATE?

Pentru ultimele actualizări software contactați dealerul.

ATUNCI CÂND INTRODUC UN DVD ÎN APARAT DE CE REDAREA NU ÎNCEPE AUTOMAT?

Pentru a evita întreruperea sursei media redate în momentul respectiv. Această funcție este utilă în special la vehiculele echipate cu sistem multimedia pentru locurile din spate. În acest caz, pentru a nu-i deranja pe ceilalți pasageri, DVD-ul poate fi redat pe ecranele din spate cu sonorul prin căștile wireless.

ATUNCI CÂND ESTE AFIȘAT ECRANUL DE REDARE MEDIA ȘI APĂS BUTONUL DE PORNIRE ECRANUL NU SE STINGE, CI APARE ECRANUL PRINCIPAL. DE CE?

Pentru un plus de confort apare automat ecranul principal și vă ajută să accesați altă funcție.

POT CONTROLA ȘI MONITORIZA DIN PARTEA DIN FAȚĂ A VEHICULULUI CONȚINUTUL REDAT PE ECRANELE DIN SPATE?

Da, selectați ecranul de redare media de la ecranul tactil din față și apăsați pe „rear media” (media spate). Apoi puteți vedea ce este redat pe fiecare ecran.


Din acest ecran pasagerul din față poate, de asemenea, modifica sursele media și/sau canalele/posturile/piesele, în funcție de sursa activată.
De asemenea, șoferul poate alege să asculte sursa audio redată de sistemul multimedia spate prin intermediul sistemului audio. În acest moment numai pasagerii din spate pot controla volumul sunetului în habitaclu.
Rețineți că pasagerii din față sau din spate nu pot avea acces simultan la controlul volumului. Volumul nu poate fi reglat simultan de pe locurile din față și din spate ale vehiculului.

ÎN ECRANUL DE SUPERVIZARE A SISTEMULUI MULTIMEDIA SPATE, CE ROL ARE BUTONUL DE BLOCARE?

Acesta blochează telecomanda și împiedică pasagerii din spate să schimbe canalul sau să modifice volumul. Această funcție poate fi utilă în special dacă la bord se află copii mici.

POT DEZACTIVA/REGLA VOLUMUL SISTEMULUI AUDIO ÎN HABITACLU DE PE LOCURILE DIN SPATE?

Dacă sunetul este redat prin intermediul sistemului audio al vehiculului, pasagerii din spate pot controla volumul. Telecomanda poate fi utilizată pentru a regla sau dezactiva volumul, după caz.


Atunci când sunetul sistemului multimedia spate este redat prin căștile wireless, controlul volumului se face din partea laterală a căștilor.

CE FUNCȚII SUNT DISPONIBILE PENTRU NOUL SISTEM MULTIMEDIA SPATE?

Sistemul multimedia spate disponibil pentru noul Jaguar XJ include următoarele:


- 2 ecrane HD în format 16:9, cu diagonala de 10,2”, care se pot ascunde atunci când nu sunt utilizate
- Un design complet nou al interfeței utilizatorului
- O gamă diversificată de funcții de conectivitate, pentru diferite dispozitive cum ar fi smartphone-uri/tablete:
- 2x interfețe USB 3.0
- 1x interfață HDMI
- 1x intrare cu dublu rol HDMI/MHL
- Comenzi pe ecran pentru funcțiile multimedia, de climatizare și pentru scaunele încălzite/ventilate (în funcție de echiparea vehiculului)
- Comenzi de supervizare pentru pasagerii din față, care pot controla sau monitoriza utilizarea
- Căști wireless cu suport pentru sunet surround virtual Dolby


Sistemul de navigație nou include următoarele funcții:
- Informații de stare complete pentru întreaga călătorie
- Posibilități diverse de căutare și răsfoire a hărții
- Imagini din satelit (este necesară o conexiune la internet)
- O funcție care permite pasagerilor din spate să propună șoferului destinații

ATUNCI CÂND UTILIZEZ INCONTROL APPS, DE CE SUNETUL ESTE REDAT PRIN DIFUZORUL TELEFONULUI ANDROID ȘI NU DE SISTEMUL AUDIO AL VEHICULULUI?

Telefoanele Android trebuie conectate la InControl Touch Pro atât prin Bluetooth, cât și prin cablu USB.

CARE ESTE CAPACITATEA MAXIMĂ DE STOCARE A STICK-URILOR USB UTILIZATE?

Maxim 128 GB.


Rețineți că, înainte de a putea fi utilizat, stick-ul USB trebuie reformatat în sistem FAT32. Asigurați-vă că salvați datele de pe stick-ul USB, deoarece reformatarea va șterge toate datele.

POT UTILIZA DISPOZITIVE DE STOCARE MEDIA PORTABILE?

Nu recomandăm acest lucru, deoarece consumul de curent al acestor dispozitive variază semnificativ.

CARE SUNT FORMATELE AUDIO ȘI VIDEO ACCEPTATE PENTRU A FI REDATE?

InControl Touch Pro acceptă o gamă diversificată de formate audio și video, printre care:


Formate audio: AAC, Dolby, DTS, FLAC, MPEG 1, 2, 3, WMA, PCM, WAV, Apple Lossless Formate video: AVI, DV, 1, 2, 4 inclusiv DivX, Xvid și QuickTime, H.263, H.264, WMV, MKV

SE ACCEPTĂ USB 3.0?

Da.

CONTACT
GASITI UN DEALER
CONTACTATI-NE
Ne face placere sa va ajutam cu raspunsuri la intrebari sau cu alte informatii despre InControl.
GASITI UN DEALER
Cautati un dealer Jaguar in apropiere
TERMENI SI CONDITII
Accesati termenii si conditiile si politica de confidentialitate Jaguar.
DESCARCATI O BROSURA
Aflati toate informatiile descarcand brosura de produs

Pe masura ce se dezvolta aplicatia InControl, este posibil sa fie incluse optional anumite functii, tinand cont de piata sau de varianta de motorizare. Pentru disponibilitate si conditiile complete luati legatura cu dealer-ul local Jaguar. Anumite functii solicita existenta unei cartele SIM si a unui contract de date corespunzator, care solicita abonarea dupa termenul initial recomandat de dealer. Conectivitatea in reteaua mobila nu poate fi garantata in toate locatiile.