FACETI CUNOSTINTA CU ECHIPA

Echipa Jaguar are un singur scop - sa castige cat mai multe curse de Formula E.

MITCH EVANS
Neozeelandezul Mitch Evans si-a facut debutul in campionatul ABB FIA Formula E alaturi de Panasonic Jaguar Racing in 2016, anul revenirii in sporturile cu motor a echipei britanice. In al doilea sezon alaturi de echipa, Mitch, considerat de multi drept unul dintre cei mai rapizi piloti participanti, a fost primul pilot Panasonic Jaguar Racing care a inregistrat un super pole, un finish pe podium si un pole position. A terminat sezonul 4 pe pozitia 6 in clasamentul pilotilor.

Mitch a debutat in karting la varsta de 6 ani si a castigat marele premiu al Noii Zeelande la varsta de 16 ani. Avandu-l drept mentor pe fostul pilot de F1 Mark Webber, tanarul pilot a castigat in anul 2012 campionatul GP3. In 2013 a trecut la GP2, si la numai 18 ani, cand era inca un incepator, Mitch a devenit cel mai tanar pilot care a castigat un loc pe podium in GP2, dupa ce s-a clasat pe locul 3 pe circuitul de la Sepang, in Malaiezia. Au urmat alte succese in 2015, cand Mitch a terminat al doilea cursa de 24 de ore de la Sepang, in Malaiezia.

TWITTER INSTAGRAM FACEBOOK
NELSON PIQUET JR
Nelson Piquet Jr s-a alaturat echipei Panasonic Jaguar Racing in anul 2017, a incheiat sezonul 2017/18 pe locul 9 in clasamentul pilotilor si va concura din nou sub steagul britanic, in campionatul ABB FIA Formula E editia 2018/19. Nelson a participat pentru prima data in campionatul ABB FIA Formula E in anul inaugural, 2014/15, pe care l-a si castigat.

Nelson are motorsportul in sange. Fiul lui Nelson Piquet, fost triplu campion mondial de Formula 1, Nelson a castigat pana acum in cariera sa mai multe titluri. A debutat in campionatul de karting sud-american si a trecut rapid in campionatul de F3 sud-american si apoi britanic. In 2005, Nelson a trecut in campionatul GP2, iar in anul 2006 s-a clasat pe locul 2, dupa Lewis Hamilton. Apoi, a prins un loc in F1 alaturi de Fernando Alonso si a ajutat echipa Renault la obtinerea locului 4 in clasamentul constructorilor. In 2010, Nelson a trecut la NASCAR, campionat in care a fost primul brazilian care a castigat o cursa legendara, in anul 2012.

TWITTER INSTAGRAM FACEBOOK
HO-PIN TUNG
In 2016, cand a avut loc revenirea echipei in sporturile cu motor, Ho-Pin Tung s-a alaturat Panasonic Jaguar Racing, ca pilot oficial de testare si de rezerva si a confirmat participarea alaturi de echipa britanica pentru cel de-al cincilea sezon.

Cu o experienta de peste 10 ani in motorsportul international, pilotul chinezo-olandez Ho-Pin Tung a fost pilot de teste pentru echipele de F1 Williams si Renault si a castigat campionatele rezervate monoposturilor cu mai multe locuri si seria Le Mans pentru Asia. A castigat mai multe curse in campionatul FIA WEC si a castigat la clasa sa celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans, in anul 2017.

TWITTER INSTAGRAM WEIBO
ECHIPA DIN SPATELE PILOTILOR

Poate ca in ziua cursei la volan se afla numai 2 piloti, dar pentru atingerea celor mai bune performante, in spatele acestora lucreaza in permanenta o armata de ingineri, mecanici si analisti.

JAMES BARCLAY - DIRECTORUL ECHIPEI
„Am crescut si am concurat in motorsport. Pentru mine este o mare onoare sa reprezint o marca precum Jaguar, cu un asemenea trecut si istoric, in urmatoarea incercare Jaguar de a domina circuitele.”
IMPLICATI-VA
CRAIG WILSON - DIRECTOR DE CURSA
„Colaborez cu Jaguar de aproape 30 de ani. Este extraordinar sa fiu din nou alaturi de ei, in acest proiect.”
IMPLICATI-VA
NICK ROGERS - DIRECTOR TEHNIC LA NIVEL DE GRUP, JLR
„Succesul inseamna sa-i determini pe ceilalti sa-si depaseasca limitele si sa gasesti noi modalitati de reducere a emisiilor de carbon, o preocupare constanta a lumii moderne.”
IMPLICATI-VA
URMARITI-NE

Pentru informatii exclusive despre echipa, vehicule si program, accesati linkurile de mai jos.


FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM