I-TYPE 5. VIITORUL CURSELOR

DATELE

Cel mai rapid si mai eficient I-TYPE de pana acum cumuleaza toata experienta pe care am acumulat-o in 5 sezoane de Formula E.

Putere max.
250 kW, echivalenta cu 335 CP

Mod atac:
250 kW, echivalenta cu 335 CP

Putere maxima de regenerare:
250 kW
0 - 100 km/h (62 mph):
2,8 secunde

Lungime totala:
5160 mm

Latime totala:
1770 mm
Viteza max.:
280 km/h (174 mph)

Greutate baterie:
385 kg

Greutate minima (incl. pilot):
903 kg
BATERIE I-TYPE

Bateria litiu ion din generatia a 2-a (385 kg, 52 kW) este incastrata intr-o celula de siguranta din fibra de carbon. Energia utila a bateriei permite incarcarea completa a 5.000 de telefoane mobile. Sistemul reincarcabil pentru stocarea energiei (RESS) este incarcat inainte de cursa, iar recuperarea energiei prin franare permite incarcarea bateriei in timpul cursei.


INVERTOR I-TYPE

Invertorul specific din carbura de siliciu al modelului I-TYPE este dezvoltat de Jaguar Racing. Invertorul utilizeaza curentul continuu (CC) stocat in ansamblul bateriilor si il transforma in curent alternativ (CA), utilizat pentru alimentarea motorului si generarea puterii utile. Pentru fabricatia invertorului de ultima generatie este utilizat si aur de 24 de carate, datorita proprietatilor sale de foarte bun conducator de electricitate.
MOTORIZARE I-TYPE

Unitatea motor generator (MGU) Jaguar Racing are la baza experienta castigata de echipa in sezonul 6, cu modelul din generatia a 2-a. In timpul dezvoltarii si testarii echipa s-a concentrat pe usurarea si eficientizarea MGU, pentru a imbunatati si mai mult performantele generale ale modelului I-TYPE.


ARHITECTURA I-TYPE

Aspectul nou, foarte diferit, nu are un rol doar estetic. I-TYPE 5 a fost proiectat special pentru cresterea fortei de apasare, datorita difuzorului mare, care ofera aderenta sporita si atunci cand este urmarit indeaproape un alt concurent. O alta caracteristica importanta este noul dispozitiv Halo pentru protectia capului impus de FIA, care include o banda inovatoare cu LED-uri. Daca luminile de pe Halo se aprind in culoarea albastra, vehiculul si soferul sunt in modul atac. Haloul are culoarea magenta daca soferul a activat FanBoost si permite fanilor sa urmareasca cu usurinta strategia echipei sau pilotului preferat.

JAGUAR I-PACE CU PROPULSIE ELECTRICA

Cel mai performant SUV electric.
AFLATI MAI MULTE
ADN JAGUAR RACING

ADN JAGUAR RACING

Reputatia Jaguar in materie de performante, tehnologie si design a fost consolidata in cele mai dificile curse si in cele mai grele campionate din lume.
CURSA PENTRU INOVATIE

CURSA PENTRU INOVATIE

Design incitant si performante extraordinare. Vedeti cum experienta acumulata in Campionatul Mondial ABB FIA Formula E este transferata modelelor electrice de serie.