ECHIPA

Echipa Jaguar are un singur scop - sa castige cat mai multe curse in Campionatul Mondial ABB FIA Formula E.

OFERITI PILOTILOR NOSTRI UN AVANTAJ COMPETITIV CU FANBOOST

Toate echipele utilizeaza acelasi sasiu si aceeasi baterie, pentru a asigura un nivel de performante echilibrat. Insa pilotii pot obtine un avantaj cu ajutorul FanBoost. Primii 5 piloti cu cele mai multe voturi FanBoost beneficiaza de un plus de putere, pe care il pot utiliza timp de 5 secunde in a doua jumatate a cursei.

SAM BIRD

SAM BIRD

Pilotul de curse britanic Sam Bird s-a laturat Jaguar Racing inaintea sezonului 7 al Campionatului Mondial ABB FIA Formula E. Bird si-a inceput cariera de pilot in 2002 si a obtinut rezultate foarte bune in categoriile pentru juniori, urmate de pozitii importante in Formula 1, cum ar fi pilot de teste pentru Williams si pilot de rezerva pentru Mercedes AMG Petronas intre 2011 si 2013.

In ultimii ani Bird a inregistrat succese in Campionatul Mondial de Anduranta FIA, alaturi de Ferrari si echipa G-Drive Racing. In varsta de 34 de ani, a participat la toate cursele ABB FIA Formula E care au avut loc de la debutul seriei, in 2014 si a castigat pana acum 11 dintre acestea, ultimele victorii fiind in sezonul 7 la Diriyah si New York, pentru Jaguar Racing. Acesta a terminat pe locul 6 in campionatul pilotilor, s-a clasat de 3 ori pe podium si continua sa fie singurul pilot care a castigat o cursa in fiecare sezon.
INSTAGRAM TWITTER
MITCH EVANS

MITCH EVANS

Mitch a debutat in karting la varsta de 6 ani si a castigat marele premiu al Noii Zeelande la varsta de 16 ani. Avandu-l drept mentor pe fostul pilot de F1 Mark Webber, tanarul pilot a castigat in anul 2012 campionatul GP3. In 2013 a trecut la GP2, si la numai 18 ani, cand era inca un incepator, Mitch a devenit cel mai tanar pilot care a castigat un loc pe podium in GP2, cu un loc 3 pe circuitul de la Sepang, in Malaiezia. Au urmat alte succese in 2015, cand Mitch a terminat al doilea cursa de 24 de ore de la Sepang, in Malaiezia.

Mitch a debutat in Campionatul Mondial ABB FIA Formula E alaturi de Jaguar Racing in 2016, anul revenirii in sporturile cu motor a echipei britanice. In al doilea sezon alaturi de echipa, Mitch, considerat de multi drept unul dintre cei mai rapizi piloti participanti, a fost primul pilot Jaguar Racing care a inregistrat un a super pole, un finish pe podium si un pole position.

In 2019 eforturile sale sustinute au dat roade si a obtinut prima sa victorie in ABB FIA Formula E, la Roma. Aceasta a fost urmata de alte 2 clasari pe podium, la Berna si New York, care i-au permis sa se clasifice intre primii 5 in campionatul pilotilor.

In sezonul 19/20 Mitch a obtinut o victorie categorica la Mexico City si un pole position si o clasare pe podium la Santiago, Chile. Si a permis echipei sa termine campionatul pe pozitia a 7-a. Acum lui Mitch i se alatura pilotul Sam Bird, care va ajuta echipa Jaguar Racing sa fie una dintre cele mai competitive din campionat.

In disputatul sezon 7 Mitch a terminat pe locul 4 in campionatul pilotilor – cea mai buna clasare a sa de pana acum. A terminat pe podium la Diriyah, Roma, Monaco, Londra si Berlin si a stabilit si cel mai bun timp pe tur de circuit la Roma, New York si Londra.
INSTAGRAM TWITTER

ECHIPA DIN SPATELE PILOTILOR

Poate ca in ziua cursei la volan se afla numai 2 piloti, dar pentru atingerea celor mai bune performante, in spatele acestora lucreaza in permanenta o armata de ingineri, mecanici si analisti.