FUNCTIONALITATE SI SIGURANTA

Modelul XE dispune de o gama de echipamente care confera un plus de siguranta in orice situatie.

COMPARATI VEHICULELE JAGUAR
Selectati maxim 3 modele Jaguar si comparati-le in paralel pe ecran
CONFIGURATOR
Utilizati configuratorul pentru a va crea modelul Jaguar perfect
DESCARCATI O BROSURA
Accesati si descarcati ultimele brosuri Jaguar
GASITI CEL MAI APROPIAT DEALER
Cautati un dealer Jaguar in apropiere
CONECTIVITATE PERMANENTA
SPATIU DE INCARCARE PRACTIC

Cu spatarul banchetei rabatabil fractionat, puteti rabata rapid randul 2 de scaune, in vederea cresterii spatiului de incarcare. Chiar daca aveti mainile ocupate, functia de actionare prin gesturi, disponibila optional, permite deschiderea si inchiderea usoara a hayonului.

URMARITI VIDEOCLIPUL
yt:1MHfdW1iFo0
SISTEME STANDARD DE ASISTENTA PENTRU SOFER
FRANARE DE URGENTA
Daca se detecteaza un pericol de accident, XE avertizeaza sonor cu privire la acest lucru. Apoi avertizeaza si vizual. Daca soferul nu ia nicio masura, sistemul actioneaza franele, pentru a reduce gravitatea impactului. Acest sistem include si detectare pietoni.
URMARITI VIDEOCLIPUL
CONTROL VITEZA DE CROAZIERA SI LIMITATOR DE VITEZA
Controlul vitezei de croaziera permite mentinerea vitezei curente a vehiculului fara sa fie necesara apasarea pedalei de acceleratie - si reduce astfel oboseala. Limitatorul de viteza permite presetarea vitezei maxime pe care o poate atinge vehiculului.
LIMITATOR DE VITEZA ADAPTIV SI RECUNOASTERE INDICATOARE RUTIERE<sup>1</sup
Va tine la curent cu privire la indicatoarele de restrictie de viteza si depasire interzisa, prin afisarea clara a acestora in cadrul grupului de instrumente. La activare, limitatorul de viteza adaptiv utilizeaza recunoasterea indicatoarelor rutiere, pentru a ajusta corespunzator viteza vehiculului, cu ajutorul sistemului de control al vitezei de croaziera.
MONITORIZARE STARE SOFER
Detecteaza primele semne de oboseala si va avertizeaza din timp daca trebuie sa luati o pauza.
ASISTENTA LA PASTRAREA BENZII DE RULARE
Asistenta la pastrarea benzii de rulare detecteaza daca vehiculul paraseste banda de rulare si actioneaza asupra directiei, incurajandu-va sa corectati traiectoria.
CAMERA VIDEO SPATE
Asigura vizibilitate imbunatatita la deplasarea in marsarier. Liniile statice care reprezinta perimetrul vehiculului si traseul pe care il va urma acesta sunt suprapuse peste imaginea din spate afisata pe ecranul tactil.
CONFIGURATOR
FARURI MATRIX CU LED

Pentru a imbunatati siguranta tuturor participantilor la trafic, farurile Matrix cu LED, disponibile optional, regleaza automat zona de acoperire, pentru a evita orbirea soferilor vehiculelor care vin din fata. Impreuna cu semnalizatoarele de directie animate, permit celorlalti participanti la trafic sa vada mai repede incotro va indreptati.

URMARITI VIDEOCLIPUL
PACHETE DE ASISTENTA PENTRU SOFER

Fiecare pachet ofera o gama de echipamente care permit imbunatatirea sigurantei si nivelului de informatii oferit. Pachetul Park este standard pentru modelul SE. Pachetele Park si Drive sunt standard pentru modelul HSE.

PACHET PARK
PACHET DRIVE
ASISTENTA LA PARCARE
Asistenta la parcare1 permite efectuarea cu usurinta a manevrelor de parcare laterala si perpendiculara, prin directionarea vehiculului intr-un loc de parcare corespunzator. Trebuie doar sa selectati treapta de viteza potrivita si sa controlati viteza vehiculului, iar imaginile si notificarile va ghideaza pe durata manevrelor. De asemenea, asistenta la parcare permite iesirea dintr-un loc de parcare laterala si preia complet stresul generat de aceasta manevra.
SENZORI DE PARCARE 360°
Senzorii de parcare 360° asigura incredere deplina la manevrarea in spatii inguste. Senzorii amplasati in jurul vehiculului se activeaza automat la cuplarea marsarierului sau se pot activa manual, iar pe ecranul tactil apare o imagine de sus a vehiculului. In timp ce parcati, afisajul ecranului tactil si feedbackul audio va arata cat de aproape sunteti de obstacole.
MONITORIZARE TRAFIC DIN SPATE
Monitorizarea traficului din spate1 este utila in special la iesirea cu spatele dintr-un loc de parcare. Sistemul avertizeaza daca de una din partile laterale ale vehiculului se apropie vehicule, pietoni sau alte pericole. Acesta va avertizeaza sonor si vizual, pentru a sti ce se afla in spate, chiar daca vizibilitatea este obstructionata.
CONTROL ADAPTIV AL VITEZEI DE CROAZIERA<sup>2</sup>
Pastreaza o distanta sigura pana la vehiculul din fata, chiar si cand acesta incetineste. Daca vehiculul din fata opreste complet, vehiculul dvs. se opreste lin in spatele acestuia.
FRANARE DE URGENTA DE LA VITEZA RIDICATA
Franarea de urgenta de la viteza ridicata2 detecteaza daca exista riscul unei coliziuni frontale cu un alt vehicul si afiseaza o avertizare la inaintare, pentru a avertiza soferul sa franeze. Daca soferul nu reactioneaza, vehiculul actioneaza franele, pentru a reduce gravitatea impactului.
ASISTENTA PENTRU UNGHIUL MORT
Asistenta pentru unghiul mort2 poate ajuta la prevenirea coliziunilor. Daca vehiculul detecteaza un alt vehicul in unghiul mort atunci cand incepeti sa schimbati banda de deplasare, pe oglinda retrovizoare de pe partea respectiva se aprinde o mica lampa de avertizare, iar interventia asupra directiei incurajeaza soferul sa se indeparteze de vehiculul care se apropie.
CONFIGURATOR
COMPARATI VEHICULELE JAGUAR
Selectati maxim 3 modele Jaguar si comparati-le in paralel pe ecran
CONFIGURATOR
Utilizati configuratorul pentru a va crea modelul Jaguar perfect
DESCARCATI O BROSURA
Accesati si descarcati ultimele brosuri Jaguar
GASITI CEL MAI APROPIAT DEALER
Cautati un dealer Jaguar in apropiere

1Optional pentru S.
2Optional pentru S si SE.