FUNCTIONALITATE SI SIGURANTA

Modelul XF se remarca prin spatiu util, echipamente practice si 5 stele obtinute la testele de siguranta Euro NCAP1.

VEHICULUL DIN IMAGINE: XF S Sportbrake cu echipamente optionale (in functie de piata).

COMPARATI VEHICULELE NOASTRE
Adaugati pana la trei modele de comparat.
PROGRAMATI UN TEST DRIVE
Programati un Test - Drive la cel mai apropiat Dealer.
DESCARCATI O BROSURA
Aflati toate informatiile descarcand brosura de produs
GASITI UN DEALER
Cautati un dealer Jaguar in apropiere
DETALII PRACTICE

Interiorul functional al modelului XF va permite sa va traiti viata din plin. Utilitatea si sistemele avansate de asistenta pentru sofer fac din fiecare calatorie una mai usoara si mai relaxanta.

CONFIGURATOR
CARACTERISTICI PRINCIPALE
CHEIE INTELIGENTA DE TIP BRATARA
Cheia inteligenta de tip bratara este un echipament optional disponibil numai pentru modelul XF Sportbrake si va permite sa traiti viata din plin, cu mai multa usurinta. Bratara robusta si complet impermeabila va permite sa participati la diferite activitati - de la sarituri cu parasuta la inot - si asigura in permanenta un acces imediat la vehicul. Cheia conventionala poate ramane in vehicul, deoarece, din motive de securitate, aceasta este dezactivata.
URMARITI VIDEOCLIPUL
PORTBAGAJ ELECTRIC, ACTIONAT PRIN GESTURI<sup>2</sup>
Acest echipament permite accesul la portbagaj si atunci cand aveti mainile ocupate. Treceti cu piciorul pe sub unul dintre colturile spate, iar portbagajul se deschide sau se inchide.
URMARITI VIDEOCLIPUL
PORTBAGAJ
Interiorul functional al modelului XF Sportbrake este proiectat pentru a corespunde stilului dvs. de viata. In configuratia cu 5 locuri portbagajul are un volum util de 565 de litri. Cu scaunele din spate rabatate puteti crea un spatiu cu o lungime de 2metri si mai mult de 1 metru latime in cel mai ingust punct, care permite obtinerea unui volum util de 1.675 de litri, completat de spatiul discret de depozitare de sub podeaua portbagajului.
URMARITI VIDEOCLIPUL
CARLIG DE TRACTARE CU EXTINDERE ELECTRICA
Carligul de tractare cu extindere electrica, disponibil optional, se retrage in spatele barei de protectie si asigura un aspect neintrerupt si atragator. Aprobat pentru o masa totala maxima autorizata a remorcii de pana la 2.000 kg.
URMARITI VIDEOCLIPUL
SIGURANTA SI SISTEME AVANSATE DE ASISTENTA PENTRU SOFER

Pentru ca toate calatoriile sa fie mai sigure, modelul XF ofera o gama completa de sisteme de asistenta pentru sofer. Utilizand cele mai noi si mai inovatoare tehnologii InControl, aceste sisteme permit evitarea eventualelor coliziuni si gestioneaza diferite situatii intalnite in timpul deplasarii.

SISTEM DE CAMERE VIDEO PERIMETRALE<sup>3</sup>
Sistemul de camere video perimetrale proiecteaza pe ecranul tactil o imagine completa a perimetrului vehiculului si ajuta la diferite manevre de parcare la bordura si de manevrare in locuri inguste si intersectii. O imbunatatire a acestui sistem este reprezentata de noile functii de ghidare la deplasarea cu fata si detectare trafic din fata. Integrata in sistemul de camere video perimetrale, ghidarea la deplasarea cu fata ofera soferului pe ecran o imagine a vehiculului si a distantei de parcare. Detectarea traficului din fata permite evitarea eventualelor coliziuni, atunci cand vizibilitatea este restrictionata in timpul manevrelor cu fata.
CAMERA VIDEO STEREO SI FRANARE DE URGENTA AUTONOMA
In caz de franare de urgenta, modelul XF este pregatit. In cazul in care camera video fata detecteaza un pericol de coliziune, XF activeaza un avertizor sonor „coliziune in fata” si va da timp pentru a lua masuri. Urmeaza apoi avertizari vizuale pe afisajul de pe parbriz (daca exista in dotare) si in cadrul grupului de instrumente. Daca riscul de coliziune nu dispare si soferul nu ia nicio masura, sistemul actioneaza franele, pentru a reduce gravitatea impactului.
URMARITI VIDEOCLIPUL
yt:1EDxvxwoHmI
SISTEME AVANSATE DE ASISTENTA LA PARCARE<sup>4</sup>
Aceste sisteme fac parcarea in locuri inguste sa fie mai simpla ca niciodata. Senzorii masoara spatiul si, daca acesta este suficient, permit modelului XF sa vireze cu exactitate in timpul manevrelor de parcare laterala sau perpendiculara - soferul trebuie doar sa actioneze franele si acceleratia. Pentru parcarea laterala, o functie de asistenta la iesirea din parcare poate ghida din nou vehiculul. Sistemul de detectare trafic din spate, care utilizeaza senzorii sistemului de monitorizare a unghiului mort, este capabil sa detecteze vehiculele care se apropie fara sa fie observate de sofer, prin activarea unui avertizor sonor si a unui mesaj pe ecranul tactil.
URMARITI VIDEOCLIPUL
yt:t0bJwhuBcew
RECUNOASTERE INDICATOARE RUTIERE, CU LIMITATOR DE VITEZA ADAPTIV<sup>5</sup>
Sistemul Jaguar de recunoastere a indicatoarelor rutiere (TSR) utilizeaza camera video indreptata in fata, extrem de precisa, pentru detectarea si afisarea indicatoarelor de restrictie de viteza si depasire interzisa. Acest sistem tine cont de restrictiile de viteza temporare si conditiile de deplasare. Daca este activat, limitatorul de viteza adaptiv utilizeaza informatiile despre indicatoare furnizate de sistemul TSR si harta sistemului de navigatie, disponibil optional, pentru a mentine viteza modelului XF in limite legale.
URMARITI VIDEOCLIPUL
yt:9oDfEgUTbCw
AVERTIZARE LA PARASIREA BENZII DE RULARE, ASISTENTA LA PASTRAREA BENZII DE RULARE SI MONITORIZARE STARE SOFER
Modelul XF dispune in echiparea standard de un sistem care avertizeaza daca vehiculul paraseste neintentionat banda de rulare. Pentru a completa aceasta functie, este disponibila o tehnologie inovatoare - asistenta la pastrarea benzii de rulare (LKA) si monitorizarea starii soferului (DCM). LKA detecteaza parasirea neintentionata a benzii de rulare si permite corectarea traiectoriei. Tot pentru siguranta dvs., DCM analizeaza continuu actiunile soferului, pentru a detecta lipsa de concentrare provocata de oboseala. Daca sistemul detecteaza ca soferul este obosit, ii recomanda sa faca o pauza, prin intermediul unei notificari afisate in grupul de instrumente.
Videoclipul include numai asistenta la pastrarea benzii de rulare.
URMARITI VIDEOCLIPUL
yt:6qIFIr8SWdM
ASISTENTA PENTRU UNGHIUL MORT SI DETECTARE TRAFIC DIN SPATE
Daca vehiculul detecteaza existenta unui vehicul in unghiul mort sau daca acesta se apropie rapid din spate, sistemul de monitorizare a unghiului mort** va avertizeaza prin intermediul unei mici lampi de avertizare in oglinda retrovizoare exterioara corespunzatoare. Asistenta pentru unghiul mort este o imbunatatire a monitorizarii unghiului mort si actioneaza asupra directiei, pentru a va indeparta de vehiculul aflat in unghiul mort, atunci cand incepeti sa schimbati banda de deplasare. Cu ajutorul aceluiasi sistem radar, detectarea traficului din spate va avertizeaza prin informatii pe ecranul tactil, cu privire la vehiculele in miscare in timpul deplasarii in marsarier - de exemplu la parasirea unui loc de parcare cu vizibilitate restrictionata.
URMARITI VIDEOCLIPUL
yt:KBDoSu0jO0E

Designul Jaguar contemporan si unanim apreciat, comportamentul rutier avansat si sistemul multimedia performant diferentiaza modelul XF fata de concurenta. Pentru a crea modelul XF perfect, utilizati configuratorul.

CONFIGURATOR

1Numai pentru modelul XF Saloon.
2Echipamente optionale. (requires Keyless Entry).
3Echipamente optionale. (requires Auto-dimming exterior mirrors)
4Echipamente optionale. (requires 360° Parking Aid).
5Necesita echiparea cu Navigation Pro.