SIGURANTA

Gama de sisteme avansate de siguranta si asistenta pentru sofer este proiectata pentru a asigura protectia pasagerilor.

XJ este echipat cu o gama de sisteme de asistenta pentru sofer, care inseamna mult mai mult decat suma echipamentelor componente. Acestea interactioneaza pentru a imbunatati confortul si siguranta.

CARACTERISTICI PRINCIPALE
PROIECTAT PENTRU SIGURANTA
Indiferent de activitatea desfasurata, de conditiile de drum sau de vreme, puteti fi siguri ca modelul XJ va va ajuta si va asigura protectia totala a dvs. si a pasagerilor.
FARURI PERFORMANTE
Farurile cu LED puternice si eficiente ale modelului XJ genereaza un fascicul uniform si o lumina apropiata de cea naturala - permitand recunoasterea mai rapida a obiectelor. Acestea pot fi echipate si cu sistem de faruri adaptive, care interactioneaza cu sistemul de directie pentru a imbunatati vizibilitatea pe viraje, precum si cu asistenta automata pentru faza lunga, disponibila optional, care regleaza farurile pentru a nu-i orbi pe soferii vehiculelor care vin din fata.1
URMARITI VIDEOCLIPUL
yt:r5uU9Ed_tvo
SCAUNE PENTRU COPII
Pentru XJ sunt disponibile o serie de scaune care permit transportul in siguranta al copiilor. De la landouri pentru nou nascuti la scaune pentru copii si perne de inaltare, toate echipamentele sunt proiectate pentru a asigura montarea, demontarea si curatarea usoare.
SISTEME DE ASISTENTA PENTRU SOFER
AVERTIZARE LA PARASIREA BENZII DE RULARE
Sistemul de avertizare la parasirea benzii de rulare2 permite imbunatatirea sigurantei la drum lung. Acesta detecteaza daca automobilul paraseste banda de rulare si va anunta vizual si prin vibrarea usoara a volanului.
ASISTENTA LA PASTRAREA BENZII DE RULARE
Asistenta la pastrarea benzii de rulare2 interactioneaza cu avertizarea la parasirea benzii de rulare2, pentru a detecta daca vehiculul paraseste neintentionat banda de rulare si a corecta usor traiectoria.
FRANARE DE URGENTA AUTONOMA
Daca se detecteaza un pericol de accident cu un alt vehicul, modelul XJ avertizeaza sonor cu privire la acest lucru. Apoi avertizeaza si vizual. Daca nu luati nicio masura, sistemul actioneaza franele, pentru a reduce gravitatea impactului.
ASISTENTA PENTRU UNGHIUL MORT
Asistenta pentru unghiul mort1 2 poate ajuta la prevenirea coliziunilor. Daca vehiculul detecteaza un alt vehicul in unghiul mort atunci cand incepeti sa schimbati banda de deplasare, pe oglinda retrovizoare de pe partea respectiva se aprinde o mica lampa de avertizare, iar interventia asupra directiei incurajeaza soferul sa se indeparteze de vehiculul care se apropie.
MONITORIZARE STARE SOFER
Monitorizarea starii soferului2 detecteaza primele semne de oboseala si va avertizeaza din timp daca trebuie sa luati o pauza.
RECUNOASTERE INDICATOARE RUTIERE, CU LIMITATOR DE VITEZA ADAPTIV
Sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere va permite sa fiti bine informat, prin afisarea indicatoarelor rutiere de restrictie de viteza si depasire interzisa, in cadrul grupului de instrumente. La activare, limitatorul de viteza adaptiv utilizeaza informatiile furnizate de recunoasterea indicatoarelor rutiere, pentru a ajusta corespunzator viteza vehiculului.
CONTROL TOTAL IN ORICE SITUATIE

InControl Protect include apel SOS de urgenta, care asigura deplasarea automata in caz de urgenta a serviciilor de asistenta relevante la locatia dvs. exacta. De asemenea, include asistenta rutiera Jaguar optimizata, care transmite pozitia dvs. si datele de diagnoza ale vehiculului, pentru a permite reducerea timpului de imobilizare. Aplicatia Remote Essentials va permite sa monitorizati modelul XJ prin intermediul smartphone-ului, de exemplu pentru a verifica nivelul combustibilului sau confirma daca vehiculul este sau nu inchis.

FUNCTII DE ASISTENTA LA PARCARE SI IN TRAFIC
CONTROL ADAPTIV VITEZA DE CROAZIERA, CU ASISTENTA LA DEPLASAREA IN COLOANA
Sistemul de control adaptiv viteza de croaziera, cu asistenta la deplasarea in coloana1 detecteaza daca vehiculul din fata incetineste si reduce viteza modelului XJ, pentru a mentine o distanta de siguranta. Daca vehiculul din fata accelereaza, modelul XJ il urmeaza.
ASISTENTA LA PARCARE
Asistenta la parcare1 2 permite ca manevrele de parcare laterala si perpendiculara sa fie mai simple, prin actionarea directiei la ocuparea si parasirea unui loc de parcare. Trebuie numai sa selectati treapta de viteza potrivita si sa controlati viteza vehiculului. Schemele si notificarile va ghideaza pe durata manevrelor.
SENZORI DE PARCARE 360°
Sistemul de asistenta la parcare 360°1 include senzori amplasati in jurul vehiculului, care se activeaza automat la cuplarea marsarierului. De asemenea, sistemul poate fi activat manual. In timp ce parcati, afisajul ecranului tactil si feedbackul audio va arata cat de aproape sunteti de obstacole.
CAMERE VIDEO PERIMETRALE
Camerele video perimetrale1 afiseaza o imagine exterioara 360° pe ecranul tactil si ajuta la diferite manevre, de la parcarea la bordura la manevrarea in locuri inguste si intersectii.
DETECTARE TRAFIC DIN SPATE
Detectarea traficului din spate1 avertizeaza daca de una dintre partile laterale ale vehiculului se apropie alte vehicule, pietoni sau alte pericole. Sistemul va avertizeaza sonor si vizual si atunci cand vizibilitatea este obstructionata.

XJ este o adevarata limuzina de lux. O combinatie perfecta intre tehnologia avansata, sportivitate si lux desavarsit. Creati-va modelul XJ perfect, cu ajutorul configuratorului.

1Echipamentele si disponibilitatea acestora pot fi diferite, in functie de configuratia vehiculului si de piata. Pentru informatii suplimentare, luati legatura cu dealerul dvs. Jaguar.
2Nu este disponibil la modelele cu tractiune integrala.

Toate echipamentele vehiculului trebuie utilizate de soferi numai cand acest lucru se poate face in siguranta. Soferii trebuie sa se asigure ca detin in permanenta un control total asupra vehiculului.

Pe masura ce se dezvolta aplicatia InControl, este posibil sa fie incluse optional anumite functii, tinand cont de piata sau de varianta de motorizare. Pentru disponibilitate si conditiile complete, luati legatura cu dealer-ul local Jaguar. Anumite functii solicita existenta unei cartele SIM si a unui contract de date corespunzator, care solicita abonarea dupa termenul initial recomandat de dealer. Conectivitatea in reteaua mobila nu poate fi garantata in toate locatiile.

COMPARATI VEHICULELE NOASTRE
Adaugati pana la trei modele de comparat.
PROGRAMATI UN TEST DRIVE
Programati un Test - Drive la cel mai apropiat Dealer.
DESCARCATI O BROSURA
Aflati toate informatiile descarcand brosura de produs
GASITI UN DEALER
Cautati un dealer Jaguar in apropiere