GLOSAR

Aflati mai multe despre tehnologiile si echipamentele vehiculelor Jaguar.

SISTEME AVANSATE DE ASISTENTA PENTRU SOFER
ADAPTIVE CRUISE CONTROL CU ASISTENTA LA DEPLASAREA IN COLOANA

Adaptive Cruise Control utilizeaza tehnologia radar pentru reglarea automata a vitezei, in vederea mentinerii unei distante de siguranta pana la vehiculul din fata. Daca vehiculul respectiv incetineste, viteza modelului Jaguar se reduce corespunzator, pentru a mentine o distanta de siguranta. Vehiculul revine la viteza prestabilita, imediat ce drumul este din nou liber. Daca vehiculul din fata se opreste complet, functia de asistenta la deplasarea in coloana opreste lin vehiculul dumneavoastra. Daca vehiculul din fata se pune iarasi in miscare, atingeti pedala de acceleratie, iar vehiculul dumneavoastra il va urma din nou.

AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

In caz de franare de urgenta, vehiculul este intotdeauna pregatit. Daca se detecteaza un risc de coliziune, vehiculul activeaza o avertizare „coliziune in fata” si va acorda timp pentru a lua masuri. Daca riscul de coliziune nu dispare si nu luati nicio masura, sistemul de franare autonoma actioneaza franele, pentru a reduce gravitatea unui eventual impact. Aflati mai multe despre franarea de urgenta autonoma.

ASISTENTA PENTRU COMUTARE AUTOMATA FAZA LUNGA

Atunci cand este cazul, acest sistem comuta automat intre faza scurta si faza lunga, cu ajutorul senzorului montat in partea din fata a oglinzii retrovizoare.

MONITORIZARE UNGHI MORT

Monitorizarea unghiului mort va avertizeaza daca in aceasta pozitie se afla vehicule sau se apropie rapid din spate alte vehicule. Daca este detectat un vehicul, pe oglinda exterioara de pe partea respectiva se aprinde o mica lampa de avertizare. Daca semnalizati in directia obstacolului, lampa de avertizare clipeste, pentru a semnala un pericol potential. Aflati mai multe despre monitorizarea unghiului mort

MONITORIZARE STARE SOFER

Monitorizarea starii soferului recunoaste primele semne de oboseala si va avertizeaza din timp daca trebuie sa luati o pauza.

SENZORI DE PARCARE FATA SI SPATE

Senzorii de parcare fata si spate permit manevrarea mai usoara si mai sigura. In momentul in care se cupleaza marsarierul sau la activarea manuala a sistemului, se activeaza senzorii din barele de protectie fata si spate. In timp ce parcati, afisajul ecranului tactil si feedback-ul audio va arata cat de aproape sunteti de obiecte.

INTELLIGENT SPEED LIMITER

La activare, limitatorul de viteza inteligent utilizeaza informatiile furnizate de recunoasterea indicatoarelor rutiere, pentru a ajusta corespunzator viteza vehiculului

AVERTIZARE LA PARASIREA BENZII DE RULARE

Sistemul nostru de avertizare la parasirea benzii de rulare permite imbunatatirea sigurantei la drum lung. Detecteaza daca automobilul paraseste banda de rulare si va anunta vizual si prin vibrarea usoara a volanului. Aflati mai multe despre avertizarea la parasirea benzii de rulare

ASISTENTA LA PASTRAREA BENZII DE RULARE

Asistenta la pastrarea benzii de rulare permite imbunatatirea sigurantei la drum lung. Sistemul detecteaza daca vehiculul paraseste neintentionat banda de rulare si corecteaza usor traiectoria.

ASISTENTA LA PARCARE (LATERALA SI IESIRE DIN PARCARE)

Sistemul de asistenta la parcare permite ca manevrele de parcare laterala intr-un spatiu ingust sa fie mai usoare ca niciodata, prin directionarea vehiculului intr-un loc de parcare corespunzator. Tot ce aveti de facut este sa selectati treapta de viteza potrivita si sa controlati viteza vehiculului. De asemenea, asistenta la parcare permite iesirea din parcare si preia complet stresul generat de aceasta manevra. Schemele si notificarile va ghideaza pe durata ambelor manevre.

ASISTENTA LA PARCARE (LATERALA, PERPENDICULARA SI IESIRE DIN PARCARE)

Sistemul de asistenta la parcare permite ca manevrele de parcare laterala si perpendiculara sa fie mai usoare ca niciodata, prin directionarea vehiculului intr-un loc de parcare corespunzator. Tot ce aveti de facut este sa selectati treapta de viteza potrivita si sa controlati viteza vehiculului. De asemenea, asistenta la parcare permite iesirea din parcare si preia complet stresul generat de aceasta manevra. Schemele si notificarile va ghideaza pe durata manevrelor. Aflati mai multe despre asistenta la parcare

RECUNOASTERE INDICATOARE RUTIERE

Sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere va permite sa fiti bine informat, prin afisarea indicatoarelor rutiere de restrictie de viteza si depasire interzisa in cadrul grupului de instrumente, unde pot fi usor de observat.

SENZORI DE PARCARE SPATE

Senzorii de parcare spate permit deplasarea mai usoara si mai sigura in marsarier, in locuri inguste. In momentul in care se cupleaza marsarierul, se activeaza automat senzorii din bara spate. In timp ce parcati, afisajul ecranului tactil si feedback-ul audio va arata cat de aproape sunteti de obiecte.

DETECTARE TRAFIC DIN SPATE

Utila in special la iesirea dintr-un loc de parcare, detectarea traficului la deplasarea in marsarier va avertizeaza daca de una din partile laterale ale vehiculului se apropie alte vehicule, pietoni sau alte pericole. Sistemul va avertizeaza sonor si vizual, pentru a sti ce se afla in spate, chiar si atunci cand vizibilitatea este obstructionata.

PARKING AID 360®

Ajutorul la parcare 360ᵒ asigura incredere deplina la manevrarea in spatii inguste. Senzorii amplasati in jurul vehiculului se activeaza automat la cuplarea marsarierului sau se pot activa manual, iar pe ecranul tactil apare o imagine de sus a vehiculului. In timp ce parcati, afisajul ecranului tactil si feedback-ul audio va arata cat de aproape sunteti de obiecte.

PERFORMANTE DINAMICE
ADAPTIVE DYNAMICS

Suspensia adaptiva dinamic monitorizeaza tinuta vehiculului de 500 de ori pe secunda si reactioneaza instantaneu, pentru a asigura imbunatatirea controlului si minimizarea ruliului caroseriei, in vederea imbunatatirii comportamentului rutier. Suspensia adaptiva dinamic include senzori inteligenti si amortizoare cu suspensie variabila continua. Sistemul asigura un echilibru optim intre confort si stabilitate la rulare. Aflati mai multe despre suspensia adaptiva dinamic

ADAPTIVE SURFACE RESPONSE (ADSR)

AdSR recunoaste diferentele dintre suprafete, pentru a asigura o aderenta maxima. Avand la baza tehnologia avansata Jaguar Land Rover in domeniul sistemelor de tractiune integrala, AdSR monitorizeaza continuu conditiile de deplasare si modifica in mod corespunzator setarile motorului si franelor. Dupa activare, AdSR functioneaza la toate vitezele, pentru a acorda asistenta pe vreme nefavorabila si la deplasarea pe suprafete dificile. Aflati mai multe despre AdSR

SUSPENSIE FATA CU 2 BRATE TRIUNGHIULARE SUPRAPUSE, DIN ALUMINIU

Considerata de toata lumea ca fiind cea mai buna configuratie pentru suspensia fata, designul cu 2 brate triunghiulare suprapuse asigura o manevrabilitate si un raspuns al directiei perfecte.

CONTROL LA DEPLASAREA PE TOATE SUPRAFETELE (ASPC)

ASPC este un control al vitezei de croaziera care functioneaza la viteze mici si care permite vehiculului sa faca fata conditiilor de aderenta redusa. Dupa activare, puteti utiliza butoanele controlului vitezei de croaziera pentru a seta o viteza cuprinsa intre 3,6 km/h si 30 km/h. Apoi sistemul lucreaza pentru a atinge si mentine viteza respectiva, asigurand in acelasi timp o tractiune optima. ASPC ofera soferilor modelelor Jaguar un plus de incredere la deplasarea pe suprafete alunecoase, nisipoase, pe gheata si pe drumuri denivelate, chiar si la coborarea pantelor dificile. Aflati mai multe despre ASPC

TRACTIUNE INTEGRALA (AWD)

Sistemul de tractiune integrala imbunatateste dinamica vehiculului si asigura o tractiune remarcabila, indiferent de starea vremii. Sistemul de tractiune integrala asigura performante, comportament rutier, manevrabilitate si agilitate specifice Jaguar si sporeste caracterul sportiv specific unui vehicul cu tractiune spate. Aflati mai multe despre AWD

MOD DINAMIC CONFIGURABIL

Modul dinamic configurabil permite setarea dinamicii, astfel incat raspunsul acceleratiei, transmisiei si directiei sa corespunda stilului de condus al soferului. Aflati mai multe despre modul dinamic configurabil

CONTROL DINAMIC AL STABILITATII (DSC)

Controlul dinamic al stabilitatii monitorizeaza in permanenta senzorii rotilor vehiculului si asista soferul la restabilirea controlului, daca se detecteaza o pierdere de aderenta sau de stabilitate. Controlul dinamic al stabilitatii franeaza separat rotile si regleaza puterea motorului, in vederea maximizarii sigurantei si controlului.

DIFERENTIAL ELECTRONIC ACTIV

Prin monitorizarea caracteristicilor vehiculului si suprafetei de deplasare, diferentialul electronic activ interactioneaza cu sistemele de control al stabilitatii, tractiunii si ABS, pentru a gestiona cuplul transmis fiecareia dintre rotile din spate. Controlul complet electronic al autoblocantului diferentialului puntii spate permite sistemului aplicarea aproape instantanee a intregului cuplu de blocare.

ASISTENTA LA FRANAREA DE URGENTA

Daca se apasa brusc pedala de frana, acest sistem maximizeaza forta de franare, pentru a reduce distantele de oprire. De asemenea, permite un control mai bun asupra directiei, in situatii neasteptate.

CONTROL CUPLU LA FRANA DE MOTOR (EDC)

Daca se apasa brusc pedala de frana, acest sistem maximizeaza forta de franare, pentru a reduce distantele de oprire. De asemenea, permite un control mai bun asupra directiei, in situatii neasteptate.

ERVODIRECTIE ASISTATA ELECTRIC (EPAS)

EPAS ofera feedback si control impresionante, precum si o asistare imediata a directiei. Se activeaza la comanda - economisind combustibil, precum si energie, pentru situatiile in care aveti nevoie cu adevarat. Prin gestionarea avansata de catre computer in vederea adaptarii asistarii directiei, EPAS asigura un control bun la viteza mare si o asistare sporita in timpul efectuarii manevrelor la viteze mici. Aflati mai multe despre EPAS

ASISTENTA LA PORNIREA DIN RAMPA

Pentru a ajuta soferul la pornirea din rampa, asistenta la pornirea din rampa mentine rotile franate suficient de mult pentru ca soferul sa aiba timp sa mute piciorul de pe pedala de frana pe pedala de acceleratie. Acest lucru previne deplasarea vehiculului si asigura un plus de confort soferului. Asistenta la pornirea din rampa este disponibila in orice moment si nu trebuie selectata.

INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS (IDID)

Dezvoltata exclusiv pentru Jaguar, aplicatia software speciala IDD include algoritmi sofisticati, care reactioneaza inteligent la conditiile de deplasare, pentru a asigura tractiune atunci cand aveti nevoie. Daca este necesara o tractiune mai buna, IDD transfera cu exactitate cuplul necesar la rotile din fata - un proces care nu dureaza mai mult de 165 de milisecunde. Sistemul asigura o deplasare mai lina si mai sigura, precum si reducerea consumului de combustibil si emisiilor de noxe, comparativ cu un sistem de tractiune integrala permanenta.
Aflati mai multe despre Intelligent Driveline Dynamics.

MOTOARE INGENIUM

Ingenium este gama de motoare Jaguar Land Rover care se remarca prin performante excelente, rafinament si eficienta. Cu tehnologii avansate si constructie integrala din aluminiu, motoarele Ingenium se caracterizeaza prin consum de combustibil si emisii de CO2 extrem de reduse.

JAGUARDRIVE CONTROL

Interactioneaza cu sistemul dinamic de control al stabilitatii si cu sistemele de gestionare a motorului si transmisiei, pentru a adapta modul de functionare a motorului, transmisiei si franelor. Ofera mai multe moduri, proiectate pentru a optimiza raspunsul vehiculului la diferitele stiluri de condus si conditii de deplasare.

SUSPENSIE SPATE MULTILINK

Suspensia multilink permite modelelor Jaguar obtinerea unui echilibru perfect intre confort la rulare si comportament rutier sportiv. Sistemul separa si gestioneaza independent fortele laterale, longitudinale si verticale, iar suspensia asigura astfel control si confort imbunatatite. Multe componente sunt forjate sau turnate din aluminiu - tehnicile de productie optime pentru o suspensie robusta si usoara.

VECTORIZARE CUPLU

Tehnologia de vectorizare a cuplului motor asigura franarea controlata si independenta a rotilor fata si spate de pe interiorul virajului, pentru a ajuta la manevrarea vehiculului. Rezultatul este reducerea tendintei de subvirare, pentru o manevrabilitate si o aderenta imbunatatite.

ASISTENTA STABILITATE REMORCA (TSA)

Asistenta pentru stabilitatea remorcii monitorizeaza daca senzorii de stabilitate ai vehiculului detecteaza probleme generate de dezechilibrarea remorcii. Sistemul vehiculului franeaza individual rotile, pentru a corecta o situatie potential periculoasa.

TEHNOLOGIE LA BORD
AFISAJ PE PARBRIZ

Aceasta optiune prezinta pe parbriz date importante despre vehicul, cum ar fi viteza de deplasare, treapta de viteza selectata si instructiunile de navigatie, astfel incat soferul sa se poata concentra intotdeauna asupra condusului. O premiera mondiala, acest sistem dispune de tehnici de tip holograma, care asigura o saturatie a culorilor, o luminozitate si un contrast superioare. Soferul are posibilitatea de a activa si dezactiva functia. Aflati mai multe despre afisajul pe parbriz

INCONTROL

InControl este o gama de servicii si aplicatii care va permit sa va conectati la vehicul si la lumea digitala, rapid si in siguranta. Chiar daca nu va aflati in vehicul, InControl va insoteste si se asigura ca experienta Jaguar este la fel de placuta ca intotdeauna.Aflati mai multe despre InControl

INCONTROL APPS

InControl Apps permite utilizarea diferitelor aplicatii optimizate pentru vehicul, instalate pe smartphone, de la ecranul tactil al vehiculului, prin conectarea dispozitivului la portul USB. InControl Apps dispune de o gama de servicii tot mai cuprinzatoare. Acestea permit planificarea calatoriei, stabilirea programului zilei si a intalnirii urmatoare, rezervarea unei camere la hotel si descoperirea imprejurimilor. Aflati mai multe despre InControl Apps

INCONTROL PROTECT

Confort si incredere. InControl Protect include o aplicatie inteligenta instalata pe smartphone, asistenta Jaguar optimizata si apel SOS in situatii de urgenta. Aflati mai multe despre InControl Protect

INCONTROL SECURE

InControl Secure utilizeaza tehnologie de urmarire, pentru a va avertiza cu privire la o tentativa de furt si indica locatia vehiculului, pentru a permite recuperarea rapida. Aflati mai multe despre InControl Secure

INCONTROL TOUCH

InControl Touch este noul sistem multimedia standard, cu ecran tactil cu diagonala de 8 in. si comenzi intuitive de tip „touch” si „swipe”. Acesta dispune de un sistem de navigatie modern, cu harti 2D sau 3D si comenzi vocale. Sistemul permite conectarea telefonului si setarea optiunilor de climatizare, multimedia si a comenzilor vehiculului, in functie de preferinte. InControl Touch reprezinta baza pentru multe sisteme de siguranta activa si echipamente optionale suplimentare. Aflati mai multe despre InControl Touch

INCONTROL TOUCH PRO

InControl Touch Pro este cel mai avansat sistem multimedia oferit de Jaguar pana acum. Ecranul tactil accepta gesturi de tip „swipe” si „pinch” si reprezinta cel mai performant sistem audiovizual de pana acum. Pentru a imbunatati si mai mult experienta utilizatorului, include si un ecran de pornire ce poate fi complet personalizat, precum si un sistem de comanda vocala, care accepta comenzi de tipul „more like this” pentru selectarea pieselor. Mediul de stocare include un SSD cu o capacitate de 10 GB, iar sistemul permite afisarea imaginii Gracenote a albumului. Aflati mai multe despre InControl Touch Pro

SISTEME AUDIO MERIDIAN

3 sisteme audio performante, proiectate pentru Jaguar in colaborare cu Meridian, expertul britanic in domeniul sistemelor audio: sistemul audio digital Meridian cu o putere de 380 W, sistemul audio digital surround Meridian, cu o putere de 825 W si sistemul audio digital Meridian, cu o putere de 1300 W. Toate dispun de tehnologii avansate, cum ar fi o aplicatie de procesare a semnalului digital (DSP), pentru a asigura un sunet stereo sau surround extraordinar in habitaclu si a optimiza fiecare element al sistemului, precum si de corectie a sunetului, pentru a imbunatati semnificativ claritatea si calitatea auditiei.

PROPRIETAR
ADBLUE®

Modelele diesel Jaguar sunt echipate cu sistem AdBlue® , care permite reducerea emisiilor de noxe. AdBlue® este un aditiv non-toxic, non-inflamabil si biodegradabil, care curata gazele de esapament si elimina emisiile nocive de oxid de azot. Aflati mai multe despre AdBlue®

LICHID PENTRU TRATAREA GAZELOR DE ESAPAMENT DIESEL (DEF)

DEF, cunoscut si ca AdBlue®, AUS 32 si ARLA 32, este un lichid non-toxic, incolor, inodor si non-inflamabil. Acesta se afla intr-un rezervor separat al vehiculului si este injectat in sistemul de esapament, pentru a curata gazele de esapament. Aflati mai multe despre lichidul pentru tratarea gazelor de esapament diesel

SIGURANTA SI FUNCTIONALITATE
CHEIE INTELIGENTA DE TIP BRATARA

Cheia inteligenta de tip bratara va permite sa traiti viata din plin cu mai multa usurinta. Bratara este robusta si complet impermeabila. Astfel puteti sa participati la o gama diversificata de activitati - de la parasutism la inot - fara sa fie nevoie sa lasati in alta parte cheia automobilului. Cheia conventionala poate ramane in vehicul, deoarece, din motive de securitate, aceasta este dezactivata. Aflati mai multe despre cheia inteligenta de tip bratara

HAYON ACTIONAT PRIN GESTURI

Treceti cu piciorul pe sub una din partile laterale din spate, iar hayonul se deschide sau se inchide.

COMPARATI VEHICULELE NOASTRE
Adăugați până la trei modele de comparat
CONFIGURATOR
Pentru a configura un Jaguar perfect pentru dumneavoastra
DESCARCATI O BROSURA
Aflati toate informatiile descarcand brosura de produs
GASITI UN DEALER
Cautati un dealer Jaguar in apropiere