DESPRE JAGUAR

DESPRE JAGUAR

C-X16 —TEHNOLOGIE INOVATOARE

Etosul Jaguar este centrat pe redefinirea performantelor si, dupa cum spune Adrian Hallmark, „Jaguar face acest lucru privind clar catre viitor”. C-X16 ofera multe indicii privind grupul motopropulsor al viitoarelor modele Jaguar, care vor folosi tehnologii noi, avansate.

Modelul C‑X16 este propulsat de un motor V6 experimental, supraalimentat, realizat din aliaj usor. Acesta prefigureaza viitoarea generatie de motoare avansate cu ardere interna, eficiente si puternice. Dar acest concept incorporeaza si un motor electric ce permite imbunatatirea performantelor, inspirat de sistemele din Formula 1.

Consumul redus de combustibil se reflecta in faptul ca vehiculul poate sa functioneze in modul exclusiv electric cu zero emisii de noxe, la viteze de pana la 80 km/h – si sa ofere un plus de putere si acceleratie pentru scurte perioade de timp. Cunoscut sub denumirea „Push to Pass” (apasare pentru depasire), acest sistem creste puterea cu 70 kW (sau 95 CP), timp de pana la 10 secunde. In rarele situatii in care aveti nevoie de mai multa putere, puteti apela la aceasta prin apasarea unui buton de pe volan. Datorita raspunsului imediat al motorului electric, aceasta putere este disponibila instantaneu.

Pentru a pastra nealterat profilul musculos si aerodinamicitatea partilor laterale ale vehiculului, manerele usilor sunt perfect integrate in caroserie. Senzorii incorporati in oglinzi activeaza motoare electrice silentioase, care prezinta soferului si pasagerului manerele din aluminiu prelucrat.

C‑X16 - PERFORMANTE

C‑X16 - PERFORMANTE

C‑X16 - INTERIOR AXAT PE SOFER

C‑X16 - INTERIOR AXAT PE SOFER