DESPRE JAGUAR

DESPRE JAGUAR

CALITATE, FIABILITATE SI SIGURANTA

CALITATE, FIABILITATE SI SIGURANTA
Masinile Jaguar sunt construite in unitatile noastre de productie de ultima generatie din Castle Bromwich. Este un loc in care maiestria executiei se regaseste in cel mai mic detaliu, unde sute de roboti de inalta tehnologie si aparate de extrem de sofisticate si de scumpe opereaza in sincronizare perfecta, alaturi de mii de angajati foarte bine instruiti. Si este de datoria lui Grant McPherson, Director of Operations, sa se asigure ca fiecare masina se afla in stare perfecta de functionare.

“Jaguar a fost intotdeauna definit de excelenta in inginerie si design atragator”, declara Grant, rolul nostru fiind acela de a concretiza intentia echipei de design, de fiecare data si cu fiecare masina. Este datoria noastra sa atingem acea specificatie stricta si, pentru mine, calitatea reprezinta abilitatea sa obtinem in mod repetat aceasta specificatie. Atentia la detalii este pe primul loc aici. Construim masini de lux.”

Masini unice, construite la comanda
Fiecare Jaguar este construit la comanda, astfel ca fiecare masina aflata pe linia de productie are deja un proprietar care o asteapta. Acest lucru subliniaza natura artizanala a procesului de productie incredibil al fiecarui model Jaguar.

“Este vorba de surpriza si incantare” spune Grant. “Imi doresc ca fiecare sofer sa urce in noul sau Jaguar pentru prima data si sa fie o experienta minunata. Vrem sa depasim asteptarile clientului. Jaguar are produse fantastice cu design emblematic, iar noi suntem exigenti in munca noastra.”

Calitate de la A la Z
In termeni practici, aceasta atentie manifestata pentru fiecare detaliu inseamna ca fiecare masina este examinata amanuntit in mod constant pe parcursul sau in fabrica. De exemplu, in timpul productiei modelului XJ, din momentul in care este doar o foaie de aluminiu si pana in momentul in care iese de pe linia de asamblare ca un vehicul de lux, va trece prin mii de procese de verificare a preciziei si calitatii. In ocaziile rare in care masina nu este perfecta la finalul procesului, acesta nu continua pana cand problema nu este remediata, verificata, re-verificata si declarata perfecta.
“Totul sta in a mentine atentia tuturor concentrata pe ceea ce facem aici. Construim masini premium,” spune Grant. “Construim masini Jaguar.”

La finalul procesului, inspectori dedicati examineaza fiecare detaliu al masinii, astfel incat fiecare element sa functioneze excelent, sa nu fie nicio imperfectiune si fiecare Jaguar sa fie construit la nivelul de excelenta al marcii.

Jaguar este parte din studiul APEAL J.D. Power and Associates
Atentia la detalii este cea care a permis Jaguar castigarea titulaturii “Producatorul Nr. 1 de masini” in sondajul What Car? J.D. Power 2013, pentru al doilea an consecutiv.

“Este o distinctie importanta pentru toti de la Jaguar”, a declarat editorul-sef What Car?, Chas Hallett. “Studiul arata faptul ca proprietarii masinilor Jaguar sunt cu adevarat multumiti de calitatea acestora, o realizare uriasa pentru orice producator de vehicule.”