ASISTENTA LA PARCARE

ASISTENTA LA PARCARE

ASISTENTA LA PARCARE

Asistenta la parcare este un sistem proiectat pentru a permite parcarea mai usoara in oras, prin automatizarea unor manevre pe care trebuie sa le faceti pentru a intra si a iesi usor dintr-un loc de parcare.

Asistenta la parcare ajuta la intrarea si iesirea dintr-un loc de parcare laterala sau perpendiculara.


Dupa activare, sistemul de asistenta la parcare utilizeaza senzorii vehiculului pentru a masura locurile de parcare potentiale pe langa care treceti. Dupa ce a detectat un spatiu mai mare cu cel putin 20% decat vehiculul dvs., va solicita prin intermediul ecranului tactil sa opriti, sa luati mainile de pe volan si sa selectati marsarierul. Apoi preia controlul asupra directiei, in timp ce dati in marsarier. Daca incercati sa preluati controlul asupra directiei, sistemul se dezactiveaza.


Sistemul permite evitarea automata a obiectelor si altor vehicule, dar trebuie sa fiti intotdeauna atent la prezenta copiilor si animalelor in zona. Deoarece controlati acceleratia si franele, puteti merge cat de incet doriti si puteti sa opriti, daca este cazul.


De exemplu, daca trebuie sa schimbati sensul de deplasare, sistemul va solicita sa opriti si sa selectati o treapta de mers inainte sau marsarierul, dupa caz. Sistemul va controla in continuare directia, pentru a parca perfect vehiculul in locul respectiv.


Sunt disponibile 3 moduri: parcarea laterala permite deplasarea cu spatele intr-un loc de parcare paralel cu vehiculul dvs., parcarea perpendiculara permite ocuparea cu usurinta a unui loc de parcare pozitionat in unghi drept fata de vehiculul dvs., iar iesirea din parcare permite parasirea locului de parcare.


Pentru a activa functia de cautare automata a sistemului de asistenta la parcare, trebuie sa reduceti viteza la mai putin de 28,97 km/h. Alternativ, puteti activa asistenta la parcare de pe ecranul tactil. De asemenea, puteti utiliza butonul pentru a selecta modul pe care il doriti, parcare laterala, parcare perpendiculara sau iesire din parcare sau pentru a dezactiva sistemul.


Este util mai ales in oras, acolo unde gasirea locurilor de parcare este mai dificila. Sistemul indica locurile de parcare care altfel vi s-ar fi parut prea mici. Astfel, puteti evita accidentele minore si zgarieturile care pot aparea la deplasarea in oras.


Sistemul nu este foarte potrivit daca incercati sa parcati intr-o curba, iar pe strazi inguste, pe care sunt parcate vehicule pe ambele parti, este posibil sa nu fie la fel de sigur de utilizat. Distanta dintre vehiculele parcate pe ambele parti ale strazii trebuie sa fie de cel putin 4,5 metri.


Sistemul de asistenta la parcare detecteaza obiectele mari, cum ar fi alte vehicule, dar este posibil sa nu observe alte pericole, precum copiii sau animalele, gardurile din plasa, bicicletele sau motocicletele parcate la bordura. La utilizarea asistentei la parcare trebuie sa fiti intotdeauna atenti la imprejurimi, la fel ca atunci cand nu utilizati sistemul. Atunci cand tractati o remorca, asistenta la parcare este dezactivata.

PARCARE CU FATA SI CU SPATELE

La cuplarea marsarierului se activeaza senzorii din barele de protectie fata si spate. Afisajul ecranului tactil si feedback-ul audio va arata cat de aproape sunteti de obstacole.


DETECTARE TRAFIC DIN SPATE

Sistemul avertizeaza daca de una din partile laterale ale vehiculului se apropie vehicule, pietoni sau alte pericole. Acesta va avertizeaza sonor si vizual, pentru a sti ce se afla in spate, chiar daca vizibilitatea este obstructionata.


Pentru a permite utilizarea functiilor de asistenta la condus si la parcare ale asistentei InControl pentru sofer, sunt disponibile mai multe camere video:


CAMERE VIDEO PERIMETRALE

Pentru o imagine clara a imprejurimilor, camerele video perimetrale afiseaza o imagine exterioara 360° pe ecranul tactil si ajuta la diferite manevre, de la parcarea la bordura la manevrarea in locuri inguste si intersectii.


CAMERA VIDEO SPATE

Camera video spate permite parcarea mai usoara in locuri inguste. Liniile care reprezinta perimetrul vehiculului si traseul pe care il va urma acesta sunt suprapuse peste imaginea din spate afisata pe ecranul tactil.


SENZORI DE PARCARE 360°

Senzorii de parcare din fata, din spate si de pe lateral asigura feedback sonor si vizual in timp real, pentru a va arata cat de aproape sunteti de obstacole.

Pe masura ce se dezvolta aplicatia InControl, este posibil sa fie incluse optional anumite functii, tinand cont de piata sau de varianta de motorizare. Pentru disponibilitate si conditiile complete, luati legatura cu dealer-ul local Jaguar. Anumite functii solicita existenta unei cartele SIM si a unui contract de date corespunzator, care solicita abonarea dupa termenul initial recomandat de dealer. Conectivitatea in reteaua mobila nu poate fi garantata in toate locatiile.